luni, iunie 5, 2023

MAE: 57 de romani din Berlin, confirmati cu noul coronavirus. Unul este in stare critica

Ministerul Afacerilor Externe transmite ca in total 57 de romani din districtul Neukolln din Berlin au fost confirmati ca infectati cu noul coronavirus, iar unul dintre acestia este in stare critica, potrivit Agerpres.

De asemenea, arata MAE, conform informatiilor comunicate de autoritatile locale, aproximativ 370 de locuinte se afla in carantina, iar „primele concluzii indica faptul ca infectarile ar fi survenit ca urmare a participarii la procesiuni religioase, precum si a oficierii unor slujbe la domiciliul mai multor familii”.

MAE precizeaza ca autoritatile locale au pus la dispozitia persoanelor afectate un sistem de asistenta pentru efectuarea cumparaturilor necesare, iar toate persoanele afectate de plasarea in carantina vor primi documente justificative pentru relatia cu angajatorul, precum si despagubiri financiare in cuantumul prevazut de lege.

MAE precizeaza ca, pana in prezent, la nivelul Ambasadei Romaniei la Berlin nu au fost primite solicitari de asistenta consulara cu privire la aceasta situatie. Ambasada Romaniei la Berlin continua dialogul cu autoritatile locale si este pregatita sa acorde asistenta consulara, conform competentelor legale si in conformitate cu masurile adoptate de autoritatile germane in contextul pandemiei de COVID-19.

Primele concluzii indica faptul ca infectarile ar fi survenit ca urmare a participarii la procesiuni religioase, precum si a oficierii unor slujbe la domiciliul mai multor familii”.

Ultimele stiri

Stiri