luni, iunie 5, 2023

Lupta primarului Baluta cu mafia drogurilor din Piata Resita

De cativa ani de zile, primarul Daniel Baluta incearca sa curete Piata Resita de influentul grup, numai ca zona nu o poate redobandi pentru Primaria Sectorului 4 datorita viciilor din contractele semnate anterior de predecesori. Primaria se judeca in continuare si prezinta instantelor probe ale falsurilor intocmite, numai ca personajele care administreaza prin interpusi pietele comerciale sunt ofiteri cu inalta influenta, care practica actiuni de tip militienesc.

Politistii au descins in iunie 2018 in nu mai putin de 57 de locatii din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu, intr-una dintre cele mai ample operatiuni anti-mafia desfasurate vreodata pe teritoriul Romaniei. Erau vizati liderii clanului “S”, un cartel care face legea de aproape doua decenii in sectorul 4, in special in traficul de droguri. In acea dimineata, au avut loc zeci de arestari.

Reteau functiona de ani de zile sub inalta protectie. Atunci cand membrii gruparii aveau „probleme cu legea” intervenea cureaua de transmisie cu ofiterii de Politie, Ionel Pitesteanu. Interlopii erau ajutati sa acopere “relele” de fostul politist Nicolae Minca si de Mihai Mircea Florian, ofiter in cadrul Brigazii de Politie Rutiera Bucuresti.

in cursul anului 2017, pentru a putea rezolva favorabil anumite situatii juridice in care se aflau membrii gruparii, la solicitarea acestora, inculpatul Pitesteanu Ionel a apelat la inculpatul Minca Nicolae (fost politist, in prezent pensionar) si inculpatul Mihai Mircea Florian (politist in cadrul Brigazii de Politie Rutiera Bucuresti).

Batranii “relelor” erau condusi de Ion Voinea, care la una dintre perchezitii avea o legitimatie cu Fundatia Antidrog. si-au predat afacerile necurate celor mai tineri, mai ales dupa ce seful clanului, Ion a lui stoaca, a fost condamnat, in anul 2007, de catre inalta Curte de Casatie si de Justitie, impreuna cu alti sapte locotenenti.

Dupa mai multe arestari succesive, Ion Voinea a dobandit noi “aptitudini” in penitenciarele prin care a umblat. si l-a mancat palma pentru noi surse de bani. Iesit din inchisoare, a trecut la „next level”. Ca un poker mecanic, aduna, prin locotenentii sai, taxe de protectie de la comerciantii din zona Pietei Resita.

„incepand cu anul 2017, lideri de necontestat ai gruparii ”S” au devenit inculpatii Voinea Marius, Saim Petre, Niculae Bogdan Gabriel si Cimpoeru Lucian Florin, acestia preluand reteaua infractionala dezvoltata de predecesorii lor, perfectionand-o in functie de oportunitatile de a obtine venituri consistente care sa asigure nivelul de trai al membrilor”, relata atunci un comunicat al DIICOT.

Zona Piata Resita – un punct vital pentru gruparea Mafiei drogurilor

Membrii clanului vindeau acolo cocaina, la preturi cuprinse intre 70-100 euro/gram. Sumele de bani obtinute din vanzarea drogurilor de mare risc erau colectate de catre inculpatul saim Petre, ”locotentii” sai oprindu-si doar procent din acestea.

Procurorii DIICOT au retinut 33 de persoane in dosarul clanului „S”, pentru savarsirea mai multor infractiuni, printre care trafic de droguri si persoane, proxenetism, inselaciune, influentarea declaratiilor, cumparare de influenta si dare de mita.

Cosmin si Ben, dealeri pentru mai multe zile

Printre cei retinuti se aflau Cristian Cosmin Mihai, fiul lui Cristian Danut Mihai, fost senator de PP-DD Braila, dar si Pollak Bohus, cunoscut drept „Ben” de la reality show-ul „Insula iubirii”. Primul era acuzat de aderare la un grup infractional organizat, proxenetism si trafic de persoane, iar Pollak Bohus de trafic de droguri.

Citeste mai mult pe psnews

Ultimele stiri

Stiri