joi, iunie 8, 2023

Lumina emisa de telefoanele mobile iti pune in pericol sanatate si nici nu iti dai seama!

Am trecut oarecum peste fricile legate de radiatia emisa de telefoane mobile si acum avem doua noi ingrijorari cu privire la sanatate si legate de telefoanele mobile. Una este de ordin fiziologic si alta psihologic, iar pe ambele le regasim ca subiect de stiri TV sau pe web cam odata la o luna sau doua. Oamenii de stiinta au analizat ambele probleme si se pare ca lucrurile sunt serioase. E vorba despre stricarea calitatii somnului si nomofobie.

Ca sa va explic mai clar: daca va uitati la ecranul unui smartphone in pat inainte de culcare, aveti toate sansele sa va compromiteti somnul. Lumina albastra emisa de ecranele terminalelor mobile (tablete incluse) poate afecta productia de melatonina, hormonul secretat dupa apusul soarelui si care ne face somnolenti si ajuta la obtinerea unui somn odihnitor.

Faptul ca telefoanele inteligente au devenit o parte indispensabila a vietii noastre cotidiene este deja o realitate. Telefonul mobil, de care nu ne despartim toata ziua, cu exceptia momentelor in care dormim, ne ofera multiple facilitati de comunicare insa in acelasi timp are un mare neajuns din punct de vedere al sanatatii. Lumina albastra emisa de ecran afecteaza somnul persoanelor care utilizeaza telefonul inainte de culcare. Medicii explica faptul ca lumina emisa de telefon pacaleste creierul sa creada ca ne aflam in timpul zilei. Creierul nu produce melatonina, hormonul somnului, si astfel persoana in cauza adoarme greu si nu are un somn odihnitor, ceea ce poate genera numeroase alte probleme de sanatate.

Sursa: Rador.ro

Ultimele stiri

Stiri