Acasă Stiri Stiri Romania Ludovic Orban: Sfatul meu catre romani este sa nu stea numai 48 de ore in spital, sa stea cum era inainte, macar cinci zile!

Ludovic Orban: Sfatul meu catre romani este sa nu stea numai 48 de ore in spital, sa stea cum era inainte, macar cinci zile!

0
Ludovic Orban: Sfatul meu catre romani este sa nu stea numai 48 de ore in spital, sa stea cum era inainte, macar cinci zile!

Premierul Ludovic Orban spune ca i-a fost greu sa inteleaga procedura contestarii in instanta a carantinei si izolarii si i-a sfatuit pe romani in acest sens sa nu stea in spital doar cele 48 de ore prevazute de lege, ci sa astepte „macar cinci zile” pentru a vedea cum evolueaza boala.

Premierul a marturisit ca i-a fost „foarte greu” sa inteleaga procedura privind atacarea in instanta a carantinei si izolarii, din Legea carantinei si izolarii.

„Poate sa sesizeze instanta de judecata, numai ca in cele 48 de ore nu stiu daca se va stabili termen si daca un judecator poate sa ia o decizie. Sigur, e nevoie de celeritate in astfel de situatii, dar orice om care este diagnosticat cu covid are nevoie de o evaluare medicala, chiar daca nu are simptome vizibile. Nu se poate sti, acest virus actioneaza intr-un mod care nu este inca cunoscut de specialisti, sunt evolutii fulminante. Orice persoana cu covid trebuie supusa acestei evaluari medicale”, a subliniat Ludovic Orban.

„Sfatul meu catre romani este sa nu stea numai 48 de ore, sa stea cum era inainte, macar cinci zile, sa fie urmarit, sa se faca analize mai aprofundate atunci cand exista suspiciuni din partea medicilor privind posibila evolutie, pentru a fi in afara oricarui pericol. Ati vazut ca am avut cazuri de persoane care nu aveau simptome, care au iesit din spital si care s-au intors in spital in situatii critice, iar unii dintre ei chiar au decedat”, a mai spus premierul.

El a adaugat ca „o persoana infectata care iese din spital sa nu se trateze oriunde vrea. Sa se trateze intr-un loc in care poate sa se izoleze, fie acasa, fie intr-un alt loc in care doreste, fie in sectiile exterioare ale spitalelor, sa nu puna in pericol sanatatea apropiatilor”, transmite Digi24.