marți, mai 30, 2023

Lovitura dura pentru Traian Basescu! I se retrage cetatenia!

Igor Dodon, care va fi investit in functia de presedinte al Republicii Moldova la 23 decembrie, a anuntat, intr-o emisiune de televiziune, ca ii va anula cetatenia lui Traian Basescu, urmand ca procedurile pentru un astfel de demers sa inceapa saptamana viitoare, potrivit agora.md.

Dodon anuntase inca din timpul campaniei electorale ca ii va anula cetatenia fostului presedinte Basescu. La emisiunea recenta de televiziune, presedintele ales al Moldovei a spus ca va depune cerere de retragere a cetateniei chiar saptamana viitoare, iar cand va prelua functia, demersul se va concretiza.

„Procedura de acordare a cetateniei a fost incalcata. Iar asta va sta la baza cererii pentru retragerea acestei cetatenii. Daca Basescu vrea sa devina cetatean al Republicii Moldova, lasa sa o primeasca legal, asa cum se cuvine”, a declarat Igor Dodon , citat de agora.md

De asemenea, acesta a mentionat ca retragerea cetateniei moldovenesti a lui Traian Basescu va fi al doilea lucru pe care il va indeplini din functia de presedinte al Republicii Moldova.

Totodata, acesta a declarat ca se va tine de promisiune si in cazul interzicerii unionismului, arata Digi24.

Traian Basescu a primit cetatenia Republicii Moldova de la fostul presedinte de la Chisinau, Nicolae Timofti in aceasta toamna, impreuna cu sotia sa, Maria Basescu. Cei doi au votat la alegerile pentru presedintia Republicii Moldova la recentul scrutin, in urma caruia a iesit invingator Igor Dodon. Basescu a sustinut-o pe Maia Sandu.

Ultimele stiri

Stiri