Acasă Stiri Stiri Romania Lovitura dura pentru romanii din Germania! Ce decizie a luat Angela Merkel!

Lovitura dura pentru romanii din Germania! Ce decizie a luat Angela Merkel!

0
Lovitura dura pentru romanii din Germania! Ce decizie a luat Angela Merkel!

Vesti proaste pentru romanii, bulgarii, croatii, polonezii si ungurii care muncesc in Germania. Potrivit cotidianului german Handelsblatt, guvernul de la Berlin vrea sa injumatateasca alocatiile acordate copiilor acestora, si sa le reduca la 75% in cazul cetatenilor din alte zece state din Uniunea Europeana.

Pentru a se evita abuzurile, aceste alocatii ar urma sa fie ajustate la nivelul costului vietii in fiecare din cele 15 state comunitare, majoritatea din sudul si estul Europei.

Handelsblatt scrie, de asemenea, ca guvernul german a prezentat recent, dupa discutii indelungate, un proiect de lege in acest sens.

Potrivit mediafax.ro, de alocatii oferite de statul german beneficiaza 15.000 de copii din Romania, aproape 87.000 din Polonia, 11.900 din Croatia, 8.900 din Cehia si 8.600 din Ungaria, relateaza publicatia Tagesspiegel. in prezent, cuantumul alocatiilor oferite de statul german este de 190 de euro pe luna pentru primul si al doilea copil si de 196 de euro pentru al treilea.

Ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schauble (membru al Uniunii Crestin-Democrate, CDU, centru-dreapta), estima in februarie ca prin aceasta masura se vor economisi 159 de milioane de euro pe an.

Potrivit lui Wolfgang Schauble, 185.000 de copii domiciliati in tari membre UE alta decat Germania primesc alocatii din partea statului german, intrucat parintii lor lucreaza la companii germane.