luni, februarie 6, 2023

Locul unic din Romania unde poti admira cinci cascade! Peisajul iti taie respiratia

Consiliul Local Sacele (Brasov) a aprobat proiectul de reabilitare a Cascadei Tamina din masivul Piatra Mare. Costurile se ridica la 1,3 milioane de lei, iar reabilitarea va dura, potrivit proiectului, 12 luni.

Consilierii spera ca la cascada sa ajunga 55.000 de vizitatori pe an, iar obiectivul turistic sa aduca un profit anual de 427.000 de lei. Reabilitatea va fi realizata prin intermediul Regiei Locale a Padurilor Sacele si se estimeaza ca investitia va fi recuperata in doi ani si jumatate.

In proiectul de reabilitare este prevazut ca la Cascada Tamina vor fi poduri suspendate cu lanturi, realizate din otel zincat, dar si o zona de unde turistii pot admira privelistea.

Cascada Tamina este situata tn Masivul Piatra Mare pe Valea Pietrei Mici, la o altitudine de 1.100 de metri. Este, practic, o tnsiruire de cinci cascade, cea mai mare avand o tnaltine de 10 metri. tn zona exista si posibilitati de escalada pentru cei pasionati, potrivit ziare.com.

Chiar daca aceste cascade nu sunt la fel de spectaculoase ca si cele ale Canionului 7 Scari, peisajul este unul care tsi taie respiratia. Zona a fost denhumita si Ursarie, deoarece tn zona pot fi vazuti multi ursi.

La Cascada Tamina accesul se face din DN1 la Timisul de Sus la fel ca si pentru Canionul 7 Scari. Odata ajunsi la bariera trebuie sa urmati traseul marcat cu albastru. Drumul dureaza aproximativ o ora si trebuie sa aveti bocanci de munte.

Ultimele stiri

Stiri