joi, iunie 8, 2023

Locul secret unde se relaxa regele Ferdinand a iesit la iveala! Este cel mai vechi lac artificial din Romania!

Lacul Buhui este primul lac de acumulare subteran si cel mai vechi lac artificial din Romania, fiind realizat in 1884 pentru alimentarea cu apa a Aninei. Este situat la 640 de metri altitudine si are o suprafata de 9,80 de hectare.

Pentru excursionisti, lacul Buhui ofera o romantica priveliste, pitoreasca si fermecatoare, brazii de pe marginea lacului oglindindu-se perfect in apa, unde par ca fiind rasturnati spre fundul albiei.

In apropierea si chiar si pe malul lacului exista cateva locuri parca inadins create de natura pentru turisti, unde acestia se pot delecta cu frumusetile naturale avand senzatia ca timpul sta pe loc, scrie turism-anina.blogspot.ro.

Daca se urmeaza drumul dupa baraj si locatia amenajata a Ocolului Silvic Anina, se poate descoperi un izvor cu apa de rece, limpede si pura cum numai in munti poate exista. Bineinteles ca traseele sunt variate, de aici drumetii putand continua vizitarea mai multor obiective, drumurile si potecile fiind, in marea lor majoritate, marcate. Situat la 640 de metri altitudine, lacul Buhui este inconjurat de o frumoasa padure de brad si fag. Are o suprafata de 9,8 hectare.

In zona lacului se intalnesc peisaje deosebite in orice anotimp, dar mai cu seama iarna, cand oglinda apei ingheata partial sau chiar in intregime.

Ultimele stiri

Stiri