sâmbătă, aprilie 1, 2023

Leguma din Romania care iti poate proteja intregul organism! Vindeca sute de boli si are calitati uimitoare!

Ceapa este o planta bienala sau trienala si este una din cele mai des intalnite legume, mai ales in partea de sud si sud-est a tarii. Ceapa este originara din Asia iar in perioada antica se credea ca ceapa da putere, fiind consumata de soldati inainte de a merge la lupta. In China antica era considerata un simbol al inteligentei .

Ceapa are in sol un bulb iar la suprafata solului cresc frunzele cu forma cilindrica. In cel de-al doilea an creste tulpina in varful careia exista o inflorescenta rotunda care contine numeroase flori albe, de dimensiuni reduse.

Tonica, terapeutica, anti-infectioasa, aceasta leguma este un aliment consumat din cele mai vechi timpuri. Daca adaugam faptul ca se recomanda ca factor de sanatate si longevitate, speram ca te-am convins sa o consumi cat mai des.

Pentru ca ne aflam in sezonul racelilor, iti prezentam o metoda simpla de protectie, dar extrem de eficienta. Ce gospodina nu are o funie de ceapa in camara? Aliment de baza sau condiment, alba, rosie, galbena sau verde, fiecare cu aroma sa, ceapa este un ingredient folosit de mii de ani.
Cu o valoare culinara deosebita, ceapa este un aliment care n-ar trebui sa lipseasca din meniul nostru zilnic. Poate fi mancata cruda, fiarta, coapta, prajita sau chiar uscata, in diverse preparate. Deoarece prepararea termica ii distruge calitatile nutritive, se recomanda sa fie consumata cruda. Pentru persoanele cu stomac sensibil, ceapa se poate lasa la macerat in ulei de masline pe timpul noptii si apoi poate fi utilizata a doua zi in salate.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri