joi, martie 30, 2023

Legatura minte-corp  – Starea ta de sanatate depinde mai mult decat crezi de gandirea pozitiva!

Fiecare dintre noi este stapan pe gandurile sale. Acest lucru reprezinta puterea miraculoasa prin care toate lucrurile devin posibile. Emitem negativ, atragem dezechilibre energetice si deci, boala; emitem ganduri pozitive, primim starea de bine si de sanatate.

Puterea gandului reprezinta unul dintre cele mai importante mecanisme pe care omul le detine pentru a intelege viata si a o modela. Gandurile constructive transforma, innoiesc si modeleaza.

Gandirea pozitiva nu inseamna optimism gratuit, superficialitate in abordarea problemelor sau indiferenta, ci este un mod de a intelege si de a te bucura de viata, dupa o suma de principii realiste si corecte fata de tine insati.

Fiecare dintre noi are puterea de a modifica nivelul de fericire personal. Astfel se explica faptul ca persoanele care au o gandire pozitiva se bucura de mai mult succes, o mai buna sanatate psihica si chiar fizica. Studiile au aratat ca pacientii afectati de maladii grave si chiar mortale, dar care au pastrat o gandire pozitiva, au supravietuit mai mult decat cei care au privit realitatea cu mai multa obiectivitate..

Gandirea pozitiva ne va ajuta sa descoperim ca nu avem limite in puterea de a rezolva orice problema, a indeplini orice obiectiv propus si a ne fauri propriul viitor. Secretul consta in increderea in fortele proprii, indiferent de situatie.

Propriul destin poate fi schimbat gandind pozitiv. Iata ce spunea un mare maestru indian – Swami Shivananda:

Fii atent la gandurile tale, pentru ca ele vor fi cuvinte!

Fii atent la vorbele tale pentru ca ele vor fi fapte (actiuni)!

Fii atent la faptele tale, pentru ca ele vor deveni obiceiuri!

Fii atent la obiceiurile tale, pentru ca ele vor oglindi caracterul tau!

Fii atent la caracterul tau, pentru ca el va fi destinul tau!

Cand esti pozitiv nu poti fi negativ si nimic din starile negative nu te pot atinge pentru ca tu nu le atragi.

Este foarte important sa ai o atitudine recunoscatoare. Hotaraste-te asupra a ceea ce iti doresti, crede ca poti dobandi acel lucru, crede ca il meriti si crede ca toate acestea sunt posibile.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri