Acasă Sanatate Legatura directa dintre vopsitul parului si aparitia cancerului – Iata cum vopseaua de par iti pune sanatatea in pericol!

Legatura directa dintre vopsitul parului si aparitia cancerului – Iata cum vopseaua de par iti pune sanatatea in pericol!

0
Legatura directa dintre vopsitul parului si aparitia cancerului – Iata cum vopseaua de par iti pune sanatatea in pericol!

 

Legatura dintre acest produs cosmetic si aparitia unor boli extrem de periculoase a fost atent studiata, iar rezultatele confirma aceasta legatura. Citeste in continuare cum aceasta rutina de infrumusetare aparent banala poate cauza aparitia cancerului si nu numai.

Alegerea unui produs cosmetic sau de ingrijire personala nu mai este un lucru atat de usor de facut, datorita multitudinii de ingrediente de natura chimica folosite la fabricarea acestor produse. Din cauza substantelor din compozitie, si vopseaua de par iti poate pune in pericol sanatatea si se pare ca, cu cat o utilizezi mai des, cu atat cresc riscurile de a te alege cu boli grave.

Iata cateva substante periculoase din vopseaua de par, dar si cum ne pot afecta acestea sanatatea:

1. Apa oxigenata te imbolnaveste de cancer

Testele pe animale au demonstrat ca apa oxigenata afecteaza sistemul respirator si pe cel nervos. In plus, acesta substanta te poate imbolnavi de cancer de sange, de san ori de vezica.

2. P-fenilendiamina (PPD)  pune in pericol rinichii

Vorbim despre o substanta nociva care se gaseste in multe tipuri de vopseau de par. Aceast compus afecteaza sistemul imunitar, pielea, rinichii si plamanii, dar si sistemul respirator si pe cel nervos.

3. Resorcina poate duce la avort spontan

Resorcina este un compus extrem de iritant pentru piele si ochi. Acesta poate duce chiar si la pierderi de sarcina sau la dereglarile hormonale.

4. Amoniacul produce astm

Nici amoniacul nu este o substanta blanda cu sanatatea noastra. Pe langa faptul ca acesta substanta este recunoscuta pentru faptul ca irita pielea si ochii, ea mai poate duce la o boala grava: astmul.

5. Persuflatii iti pot afecta plamanii

Ti persuflatii din vopseaua de par sunt extrem de nocivi. Acestia se gasesc in vopseaua de par in concentratii de pana 60%, un lucru extrem de grav daca luam in considerare faptul ca este necesar si o concentratie de doar 17,5% ca sa ne irite pielea. Consecintele? Boli grave de plamani.

6. Migrene si tuse violenta din cauza parfumurilor sintetice

Nici parfumurile sintetice din vopseaua de par nu sunt sanatoase. Acestea pot avea peste 200 de ingrediente in compozitia lor si contin cantitati mari de toxine si chimicale neafisate. Parfumul sintetic provoaca iritatii ale pielii, dermatite, migrene, ameteli, tuse violenta, hiperpigmentare.

Sursa: clicksanatate.ro