Legatura dintre presedintele Romaniei si Bashar Al-Assad! Americanii au incremenit cand au auzit!

9264

Un document (cablograma) care arata legatura secreta dintre fostul presedinte Traian Basescu si presedintele Siriei Bashar al-Assad a fost postat pe site-ul Wikileaks. In acest document-secret se poate vedea ca Traian Basescu este si a fost legatura dintre presedintele Siriei Bashar al-Assad si americani. Practic presedintele Romaniei era cel care era intermediarul intre SUA si Siria care altfel nu intretineau relatii diplomatice.

Dezvaluirea vine dupa ce fostul presedinte s-a distantat puternic de Regimul Assad pentru a arata de ce Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru functia de premier nu este una potrivita prin prisma legaturii sotului ei, Akram Shhaideh, cu regimul sirian.

In cablograma, in care informatiile sunt clasificate ca fiind confidentiale, fostul presedinte Traian Basescu apare ca fiind agentul presedintelui Assad. Documentul relateaza o intalnire din 26 noiembrie 2008, de circa 45 de minute, iar in nota diplomatica americana se precizeaza ca fostul presedinte Traian Basescu i-a transmis fostului ambasador Nicholas Taubman un mesaj pe care il primise de la liderul sirian Bashar al-Assad.

Se observa cum informatiile pe care Basescu le primea de la Al-Assad le transmite ambasadorului american care le da la Departamentul de Stat.

basescu-bashar-al-assadbasescu-bashar-al-assad2basescu-bashar-al-assad3

sursa: stiripesurse