duminică, februarie 5, 2023

Legatura dintre parinti si copiii cu autism poate ameliora simptomele bolii!

Autismul este o tulburare de dezvoltare considerata drept una dintre cele mai severe tulburari neuropsihiatrice ale copilariei. Autismul este tulburarea centrala din cadrul unui intreg spectru de tulburari de dezvoltare, cunoscut sub numele de spectrul tulburarilor autismului/autiste sau de tulburari pervazive de dezvoltare.
Aceste tulburari prezinta o larga varietate de manifestari, presupuse a fi rezultatul unor disfunctionalitati de dezvoltare ale sistemului nervos central sau genetice. Cauzele specifice sunt inca necunoscute.
Persoana care prezinta tulburari pervazive de dezvoltare de¬monstreaza dificultati in mai multe arii de dezvoltare si nu doar in anumite segmente specifice, iar efectele produse de dificultatile dintr-o anumita arie au efecte negative asupra dezvoltarii altor zone, rezultatul fiind un grup complex de caracteristici si trasaturi.

Un studiu realizat despre copiii care sufera de autism (stare patologica manifestata prin ruperea legaturilor psihice cu lumea exterioara si intensa traire a vietii interioare, n.tr.) releva ca modul in care parintii interactioneaza cu ei, incepand de la varsta de doi ani si jumatate, poate sa reduca semnificativ severitatea simptomelor bolii lor. In timpul cercetarilor, conduse de King’s College London, parintii au fost sfatuiti cum sa le raspunda copiiilor lor care sunt autisti in grad moderat sau sever. Autismul poate fi dramatic imbunatatit daca parintii primesc sfaturi despre cum sa devina parintii perfecti, se precizeaza in studiul efectuat. „Ceea ce este remarcabil este rezultatul”, a declarat Louisa Harrison, care a vazut o imbunatatire remarcabila la fiul sau, Frank. Studiul s-a concentrat in principal asupra copiiilor cu autism sever, care deseori nu pot sa comunice cu parintii lor.

Sursa: rador.ro

Ultimele stiri

Stiri