joi, martie 30, 2023

Legatura dintre ceea ce visezi noaptea si starea ta de sanatate emotionala

Nu de putine ori am auzit ca emotiile, dorintele si credintele noastre se oglindesc adesea in ceea ce visam pe timp de noapte. Dar nu numai starea noastra emotionala se reflecta in vise, ci si starea de sanatate. Cand organismul se confrunta cu o problema de sanatate de care tu nu esti constient, el va incerca sa iti transmita astfel un semnal de alarma.

Desi exista multe mistere legate de ce visam, anumite teorii arata ca visele pot reflecta uneori starea emotionala in care temerile, anxietatea si stresul sunt traduse in imagini in vis. Ai visat vreodata ca ai cazut in gol? Iata de ce.

Dormitul are efecte de vindecare asupra oamenilor. Nu numai ca avem nevoie de el din punct de vedere fizic, dar creierul este foarte activ in timp ce ne odihnim, ajutand la organizarea amintirilor si a gandurilor. Daca suferim de insomnie, s-ar putea sa avem probleme cu concentrarea. Dar faptele devin si mai interesante deoarece visele reflecta starea de sanatate emotionala, motiv pentru care trebuie sa le interpretam.

Iata care sunt visele emotionale:

In timpul zilei, intalnesti situatii de care nu esti constiente in totalitate. S-ar putea sa ai o presiune la locul de munca sau s-ar putea sa te simti neglijata, dar preferi sa nu acorzi atentie. Tot ce traim este tradus prin nelinistile interioare si care intra in subconstient.

Sanatatea emotionala este cea care se confrunta cu toate acestea, fiind un echilibru. De fiecare data cand esti ingrijorata, apare stresul, impreuna cu dureri de cap si disconfortul, iar toate acestea se reflecta in vis.

Visele sunt un mod perfect pentru a face fata acestor emotii. Temerile si problemele sunt reprezentate cu ajutorul imaginilor din vis, prin care aproape toti trecem. Sanatatea emotionala este, asadar, reflectata intr-o anumita scena din timpul acestor momente nocturne, atunci cand se trezesc in subconstient. Prin vis iti dai seama de temeri, fie fata in fata, fie apar deghizate in figuri metaforice.

Semnificatia celor mai comune vise:

Visezi ca te urmareste cineva

Este unul dintre cele mai comune vise. Te plimbi pe afara sau printr-o scena familiara, si simti ca este cineva in spatele tau. Nu este necesar sa fie o persoana, ar putea fi chiar si un animal. Acest lucru poate fi explicat prin frica cu care te confrunti in viata reala. Sau ai putea ascunde ceva si nu ai curaj sa spui.

Visezi ca ai cazut in gol

Acesta este unul dintre cele mai recurente vise. Uneori este foarte scurt, facandu-te sa te trezesti speriata. Te plimbi si simti ca ai cazut intr-o prapastie sau ca ai cazut din copac. Ce inseamna? Aceste vise arata ca treci printr-o situatie de stres. Nervii sunt pe margine si corpul reactioneaza. In cazul in care acest vis este frecvent, ai nevoie de o schimbare a situatiilor cu care te confrunti.

Visezi ca esti captiva

Fara sa stii cum, iti dai seama ca esti prinsa intr-un spatiu mic, sufocant. Nu poti iesi si nici respira, inima bate tot mai tare, esti epuizata si speriata. In cazul in care ti s-a intamplat sa ai acest vis, intreaba-te daca exista o problema care sa te ingrijoreze atat de mult. Aceste tipuri de griji duc la sufocare.

Visezi ca ai parasit casa goala sau ca iti cad dintii

Aceste tipuri de vise sunt asociate cu stima de sine scazuta sau cu o lipsa de incredere in sine, la un moment dat. Atunci cand visezi ca iesi din casa goala, inseamna ca ai o legatura cu cineva din realitate pe care nu ai rupt-o. In plus, atunci cand visezi ca stai de vorba cu cineva si iti cad dintii, inseamna ca te simti vulnerabila de ceva ce ti se poate intampla.

Visezi dezastre naturale

Furtunile, incendiile, vantul puternic, capabil sa darame case si copaci, reflecta o stare de anxietate. Acest lucru ar putea fi, eventual, o stare de anxietate sporita, in care te simti fragila de tot ce te inconjoara. Aceste dezastre naturale reprezinta realitatea si ceea ce ne face rau. Acest tip de vis ar trebui sa fie cel mai ingrijorator, deoarece reflecta atunci cand noi ne simtim fragile si vulnerabile.

Sursa: clicksanatate.ro

Ultimele stiri

Stiri