joi, iunie 8, 2023

Laptisorul de matca – Iti vindeca tiroida, prevnire cancerul si sprijina sistemul imunitar!

Laptisorul de matca pare prestigios, starneste curiozitatea si pe buna dreptate. Numele te paote atrage, dar ce altceva este atragator? Ei bine, pentru inceput, cercetarile i-au confirmat proprietatile anti-tumorale, antibacteriene si de vindecare a ranilor.

Un remediu foarte valoros pentru toate varstele, laptisorul de matca are proprietati de refacere a tesuturilor, de regenerare si de intinerire. Este considerat un elixir, iar apifitoterapeutii il recomanda atat in scop preventiv, cat si curativ, deoarece creste sperata de viata.

Laptisorul este o substanta naturala produsa de albine, cu care este hranita regina stupului (numita si matca) si tot puietul albinelor in primele 3 zile ale ciclului de dezvoltare.

Potrivit dr. Cristina Pavel, medic cu competente in apifitoterapie, laptisorul contine mai multe tipuri de substante hranitoare, atat aminoacizi esentiali, cat si foarte multe substante lipidice, despre care s-a demonstrat ca au proprietati antibiotice, regeneratoare la nivelul celulelor nervoase, imunostimulatoare si antitumorale.

Recomandat in cazul tulburarilor endocrine

Medicul subliniaza ca laptisorul de matca mai contine vitamine din complexul B, precum si saruri de calciu, potasiu, fier, anumite enzime si substante de tip steroidian, asemanatoare cu hormonii sexuali umani. Din acest motiv, substanta produsa de albine este indicata in tratarea tulburarilor endocrine feminine sau masculine si in problemele legate de sexualitate si fertilitate.

„Pe scurt, laptisorul ajuta persoanele de toate varstele sa isi desfasoare normal activitatea zilnica si sa ajunga la performantele fizice si intelectuale dorite, precum si sa isi rezolve unele probleme grave de sanatate“, afirma dr. Cristina Pavel.

Ajuta sistemul imunitar

Laptisorul are efecte benefice atat pentru bolnavii de cancer, cat si pentru persoanele sanatoase, iar studiile au aratat ca stimuleaza imunitatea. In plus, ajuta persoanele care au infectii cronice sau recidivante sa scape definitiv de anumite probleme infectioase, inclusiv in cazul unor agenti infectiosi de tipul virusurilor, nu doar bacteriilor.

„Acest efect de imunostimulare este de dorit si la persoanele care au cancer, mai ales in cazul tipurilor de cancer care au pornit de la o infectie virala – de exemplu, cancer hepatic dezvoltat pe o infectie cu virus hepatitic sau cancer de col uterin aparut dupa o infectie cu papilomavirus“, explica medicul apifitoterapeut Cristina Pavel.

Cat dureaza o cura

Laptisorul de matca crud se poate folosi intern, in doze care pot varia, in functie de persoana, intre 1 si 8 grame zilnic. Remediul se poate administra impreuna cu alte produse apicole sau extracte de plante. Curele pot fi mai lungi sau mai scurte, in functie de nevoi, dar dr. Cristina Pavel spune ca, in medie, o cura cu laptisor de matca este de 3 luni.

Pentru utilizare externa, laptisorul este folosit mai ales in industria cosmetica, fiind inclus in numeroase creme, sampoane, masti, lotiuni si produse de ingrijire pentru ca are un efect de hranire si regenerare a pielii.

Info

Laptisorul de matca hraneste fiecare celula din corp si contribuie la o mai buna circulatie a sangelui si a limfei.

Are si contraindicatii

Substanta naturala produsa de albine nu se administreaza copiilor foarte mici. Medicul Cristina Pavel ne atrage atentia ca exista contraindicatii, dar acestea sunt legate de anumite sensibilitati pe care le poate avea o persoana, cum ar fi alergiile sau intolerantele.

Se recomanda cu prudenta persoanelor care sufera de cancere cu componenta hormonala, insa exista prea putine cercetari pentru a vedea daca, intr-adevar, laptisorul favorizeaza sau, din contra, stopeaza aceste forme de cancer.

Sursa: clicksanatate.ro

 

Ultimele stiri

Stiri