Klaus Iohannis merge in Parlament! Sute de mii de romani de-ai mei sunt in strada, am incredere in oamenii mei

865

Presedintele Klaus Iohannis vrea sa adreseze un mesaj in plenul reunit al Parlamentului, marti, la ora 12.00, pe tema modificarilor Guvernului la legislatia penala si a evenimentelor generate de acestea. Seful statului a trimis o scrisoare in acest sens presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea.

Scrisoarea a fost trimisa vineri presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. seful statului vrea sa adreseze celor doua Camere un mesaj referitor la modificarile aduse de catre Guvern legislatiei penale, precum si la evenimentele generate de acestea.

Iohannis vrea sa se adreseze plenului marti, de la ora 12.00.

„Doresc sa adresez Parlamentului un mesaj referitor la modificarile aduse de catre Guvern legislatiei penale, precum si la evenimentele generate de acestea. Va propun ca data prezentarii mesajului in sedinta reunita a celor doua Camere ale Parlamentului sa fie data de 7 februarie 2017, ora 12.00. Va rog sa primiti asigurarea intregii mele consideratii”, se arata in scrisoare.

Marti este programat sa aiba loc si votul asupra Legii bugetului de stat pe 2017.

Am incredere in oamenii mei

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la sosirea la reuniunea informala a Consiliul European din Malta, ca situatia din Romania este foarte complicata, dar sute de mii de romani de-ai sai sunt in strada si are incredere in ei. „Am incredere in oamenii mei”, a spus seful statului.

Intrebat, la sosirea la reuniunea informala a Consiliului European, cat de ingrijorat este de situatia din Romania, presedintele Klaus Iohannis a spus ca este foarte ingrijorat pentru ca situatia este foarte complicata.

„Sunt foarte ingrijorat si trebuie sa recunosc, chiar daca este destul de dificil pentru mine, ca situatia din Romania este foarte complicata. Dar sute de mii de romani de-ai mei sunt in strada si am incredere in ei, am incredere in oamenii mei. in final, sunt convins ca trebuie sa gasim, ca vom gasi o solutie, statul de drept si valorile europene trebuie sa aiba intaietate si eu cred ca asta se va intampla”, a spus Iohannis.

El a spus insa ca investitiile din Romania nu sunt amenintate, iar situatia economica continua sa fie destul de buna si crede ca va ramane buna. „Deci nu este nicio problema pentru investitori, asta este o problema de principii pentru populatie, pentru politicieni”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

intrebat care sunt asteptarile sale de la reuniunea informala a Consiliul European, presedintele Iohannis a raspuns „Este un summit destul de important si cred ca asteptarile sunt ridicate. Trebuie sa gasim o cale buna pentru Europa si un drum bun spre Romania”.

Presedintele Klaus Iohannis participa, vineri, la reuniunea informala a Consiliului European, care se desfasoara in Republica Malta. Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, principalele teme de pe agenda reuniunii vizeaza dimensiunea externa a migratiei si pregatirea reuniunii liderilor Uniunii Europene, care va avea loc la Roma, in luna martie, moment cand se vor aniversa 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, scrie News.ro.