Acasă Stiri Klaus Iohannis l-a convocat pe premierul Grindeanu la Cotroceni! Care sunt principalele teme

Klaus Iohannis l-a convocat pe premierul Grindeanu la Cotroceni! Care sunt principalele teme

0
Klaus Iohannis l-a convocat pe premierul Grindeanu la Cotroceni! Care sunt principalele teme

Presedintele Klaus Iohannis a avut o discutie la telefon cu premierul Sorin Grindeanu, stabilind sa se intalneasca miercuri dupa-amiaza, la Palatul Cotroceni, discutiile urmand sa se centreze pe bugetul de stat si pe sustenabilitatea masurilor anuntate de Cabinet, a declarat, luni seara, purtatorul de cuvant al sefului statului, Madalina Dobrovolschi.

„Guvernul trebuie sa explice cum va gestiona efectele masurilor pe care le-a adoptat saptamana trecuta si care este impactul lor asupra bugetului. in acest sens, l-am chemat miercuri, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Sorin Grindeanu, impreuna cu ministrul de Finanțe. Discuția este una necesara pentru ca exista foarte multe ingrijorari privind modul in care aceste decizii ar putea afecta economia”, a scris Iohannis pe Facebook.

„Presedintele Romaniei a avut o discutie telefonica cu premierul Sorin Grindeanu, discutie in cadrul careia l-a invitat pe acesta la Palatul Cotroceni pentru o analiza clarificatoare. Aceasta intalnire va avea loc miercuri dupa-amiaza”, a spus purtatorul de cuvant al presedintelui Iohannis.

Madalina Dobrovolschi a precizat ca la discutie va participa si ministrul de Finante, Viorel stefan, iar intalnirea este necesara pentru ca exista „foarte multe ingrijorari” cu privire la sustenabilitatea masurilor anuntate de Guvern si a efectelor acestora asupra economiei.

„Presedintele vrea sa afle direct de la premier care sunt planurile Guvernului in legatura cu bugetul pe anului 2017. Este o discutie necesara, avand in vedere ingrijorarile privind sustenabilitatea masurilor anuntate si a efectelor acestora. Nu este strain de nimeni ce se discuta in spatiul public in ultima perioada. La nivelul Administratiei Prezidentiale exista analize serioase, dar si ca cetatean de rand exista astfel de ingrijorari, bazate pe cifre, pe date, si ele sunt pana la nivelul Administratiei Prezidentiale”, a mai aratat purtatorul de cuvant al presedintelui.

Madalina Dobrovolschi a mai spus ca presedintele i-a cerut premierului Sorin Grindeanu informatii despre modul in care au actionat autoritatile in perioada viscolului.