marți, februarie 7, 2023

Klaus Iohannis, despre dosarul Black Cube: Administratia Prezidentiala nu a fost implicata in actiunea Black Cube nici formal, nici informal!

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Bruxelles, ca speculatiile legate de o posibila implicare a Presedintiei si Serviciului Roman de Informatii in dosarul Black Cube sunt ”facaturi” si a precizat ca i-a solicitat procurorului-sef al DIICOT sa clarifice ”definitiv si integral” aceasta speta.

Klaus Iohannis a afirmat ca a avut o discutie cu seful DIICOT, Daniel Horodniceanu legata de dosarul Black Cube. ”Singurul lucru care l-am spus – sper sa nu fie intepretat ca un amestec in justitie – l-am rugat pe domnul Horodniceanu sa faca ce vrea, cum vrea si cand vrea, dar sa lamureasca definitiv si integral aceasta speta”, a declarat Iohannis.

El a caracterizat ca ”facaturi” speculatiile legate de implicarea Administratiei Prezidentiale si a SRI in afacerea Black Cube. ”Au fost vehiculate anumite scenarii care cred ca popular le zice facaturi. Pot sa va lamuresc integral si definitiv asupra rolului presedintelui si vreau sa fiu foarte clar. Presedintele si Administratia Prezidentiala nu au protejat si nu au fost implicate in actiunea Black Cube nici formal, nici informal. Acuzatiile care se aduc SRI… este caraghios. Nu doar ca nu a protejat aceasta actiune, ci a contribuit decisiv la prinderea infractorilor”, a afirmat Iohannis.

Acesta a apreciat ca speculatiile au fost alimentate de persoane implicare in dosar. ”Cine se uita la multe filme cu spioni poate gasi placere in asta”, a spus seful statului, scrie News.ro.

Presedintele a precizat ca nu se pune problema ca infractorii din dosarul Black Cube sa fi fost protejati de institutii ale statului roman. ”Nu am datele din dosar, dar pot sa va spun o parere personala: nu exista institutie din Romania care sa fi protejat infractori. Ca unii provin din aceste institutii si s-au erijat in reprezentanti ai lor, asta am mai vazut-o”, a conchis Iohannis.

Ultimele stiri

Stiri