marți, mai 30, 2023

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea noului ministru al Fondurilor Europene! Vezi cine este Cristian Dinu

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire al lui Dragos Cristian Dinu in functia de ministrul al Fondurilor Europene, in locul lui Cristian Ghinea, iar ceremonia de depunere a juramantului va avea loc joi, la ora 18.30.

Presedintele a semnat si decretul de revocare al lui Cristian Ghinea din functia de ministru.

Dragos Dinu este specialist in managementul public, inclusiv managementul fondurilor europene. Incepand cu anul 2008, a fost expert international si national in domenii precum analiza functionala, planificare strategica, politici publice, analiza si dezvoltare institutionala.

Din aceasta calitate, a reprezentat institutii internationale precum Banca Mondiala sau UNICEF si a coordonat si implementat proiecte in institutii publice din Romania, Georgia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Kosovo sau Serbia, arata News.ro.

Incepand cu luna mai 2016, a ocupat functia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Rolul sau in aceasta echipa a fost concentrat pe procese majore si actuale care privesc gestionarea fondurilor europene precum: desemnarea autoritatilor de management pentru perioada 2014-2020 sau ridicarea si inchiderea conditionalitatilor ex-ante aferente Acordului de Parteneriat 2014-2020, precizeaza Guvernul.
Cristian Ghinea si-a depus miercuri demisia din functia de ministru al Fondurilor Europene. Iolu a precizat ca Ghinea si-a depus demisia la cabinetul premierului, a facut anuntul in sedinta de Guvern, moment in care a parasit sedinta.

”Ultima mea sedinta ca membru in Guvernul Ciolos 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind inapoi, dar nu au trecut nici sase luni de ministeriat, nici un an de când am mers la Cancelarie”, a scris Cristian Ghinea miercuri pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, va candida la alegerile parlamentare pe listele Uniunii Salvati România.

Ultimele stiri

Stiri