Afectiunile glandei tiroide se pot face simtite sub forma unor simptome destul de usor de observat. Cu toate acestea, in orice caz de acest fel, este necesar un consult medical de specialitate, motiv pentru care, in cazul in care observati unul dintre simptomele de mai jos, va recomandam sa consultati medicul personal.
Te simti obosit tot timpul, ai crescut in greutate, desi ai aceleasi obiceiuri alimentare dintotdeauna sau, dimpotriva, ai slabit inexplicabil? Toate aceste simptome pot indica o afectiune a glandei tiroide. Iata care sunt semnele care ar trebui sa te ingrijoreze!
Tenul palid
Un ten palid poate indica prezenta unei boli a tiroidei, si anume hipotiroidismul. Afectiunea apare cand glanda tiroida nu mai secreta suficienti hormoni.
Paloarea fetei nu este singurul simptom, caci mai apar si alte: parul deteriorat, unghii care se exfoliaza, stari inexplicabile de anxietate, dar si tulburari menstruale.
Cresterea in greutate
O schimbare inexplicabila in greutate este unul dintre cele mai frecvente semne ale unei tulburari tiroidiene. Cresterea in greutate poate semnala un nivel scazut de hormoni tiroidieni, afectiune numita hipotiroidism.
In cazul in care tiroida produce mai multi hormoni decat organismul are nevoie, poti pierde in greutate in mod neasteptat. Hipotiroidismul este mult mai frecvent decat hipertiroidismul.
Lipsa apetitului sexual
Afectiunile glandei tiroide pot sa afecteze viata sexuala a unei persoane. Cea mai intalnita problema a tiroidei care duce la scaderea apetitului sexual este hipotiroidia.
Apetitul sexual va reveni la normal in momentul in care pacientii incep tratamentul recomandat de catre medic pentru aceasta afectiune.
O umflatura la nivelul gatului
O umflatura la nivelul gatului este un indiciu vizibil care sa arate ca ar putea fi ceva in neregula cu tiroida. Gusa poate sa apara si in hipotiroidism si in hipertiroidism. De asemenea, pot fi de vina si unii noduli care se dezvolta in interiorul tiroidei.
Bataile neregulate ale inimii
Hormoni tiroidieni afecteaza aproape fiecare organ din corp si pot influenta cat de repede bate inima. Persoanele cu hipotiroidism pot observa ca bataile inimii sunt de mai mica intensitate, in timp ce la cei afectati de hipertioridism apar palpitatiile.
Sursa: clicksanatate.ro