Iohannis: Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorata! Cum raspunde Guvernul

838

Presedintele Klaus Iohannis cere Guvernului ‘sa abandoneze’ demersurile privind gratierea si modificarea Codurilor penale, subliniind ca ‘vocea oamenilor nu poate fi ignorata’.

„Guvernul nu poate sa treaca peste vointa cetatenilor, care este suverana. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorata!

O democratie solida este una in care majoritatile nu abuzeaza de drepturile lor doar pentru ca detin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului sa abandoneze demersurile privind gratierea si modificarea Codurilor penale. Romania are doar de pierdut din prelungirea acestei situatii care a scos zeci de mii de romani in strada”, a scris presedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anuntat, luni, ca va veni in fata Guvernului „cu niste acte coerente” privind legislatia penala, care „sa respecte consultarea publica”.

Intrebat cum ii raspunde presedintelui Klaus Iohannis, care a cerut Executivului sa abandoneze demersurile privind gratierea si modificarea Codurilor penale, ministrul Florin Iordache a raspuns: „Voi veni in fata Guvernului cu niste acte coerente, care sa respecte consultarea publica”.

Ministerul Justitiei a organizat, luni, o dezbatere publica privind proiectele de ordonanta de urgenta care vizeaza gratierea si modificarea codurilor penale, la care sunt asteptate peste 200 de persoane. Dezbaterea are loc la o zi dupa ce aproximativ 100.000 de oameni au protestat in mai multe orase din tara si strainatate, dintre care jumatate in Bucuresti, impotriva proiectelor de gratiere si modificare a Codului Penal. O noua demonstratie a fost anuntata, pe Facebook, pentru luni dimineata, in fata Ministerului Justitiei.