marți, februarie 7, 2023

Iohannis: Si paznicilor li se cere cazierul la angajare! Este inimaginabil ca tara sa fie pazita de cineva cu dosar penal

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu va renunta la conditia ca premierul desemnat sa fie o persoana fara o condamnare penala, afirmand si agentilor de paza li se cere cazierul la angajare, astfel incat este „inimaginabil” ca Romania sa fie condusa de cineva condamnat.

„Cu totii am citit ca se fac angajari pentru paznici sau pentru agenti de paza, cum se spune mai nou. Pai, iata, de fiecare data cand se angajeaza agenti de paza prima conditie e sa nu aiba cazier, adica sa nu fie penali. Pai, cum ne imaginam ca tara va fi pazita de unul cu dosar penal? Este absolut inimaginabil, este o conditie minimala si nu am absolut deloc de gand sa renunt la ea”, a afirmat seful statului.

El a explicat ca aceasta este „o conditie ferma” pentru a discuta desemnarea politicianului care va fi premier dupa alegeri, dar a subliniat ca declaratiile nu sunt facute impotriva unui partid anume, ci are o „problema” cu cei care „se erijeaza in conducatori”, desi nu indeplinesc conditiile minime.

Iohannis a adaugat ca nu el nu doreste dupa alegeri ca premier sa fie „o persoana care sa ii fie prieten”, ci o persoana care sa vina cu garantia ca poate forma un „Guvern serios”.”O astfel de persoana cautam cu totii, pana la urma”, a afirmat seful statului la Adevarul.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, afirma ca sustine „pe deplin” mesajul transmis recent de presedintele Klaus Iohannis, potrivit caruia nu va nominaliza in functia de premier o persoana condamnata pentru coruptie, si il felicita pe seful statului pentru sprijinul sau in lupta anticoruptie.

Ultimele stiri

Stiri