luni, mai 29, 2023

Iohannis: Daca Ciolos un an a fost bun, cum sa nu fie bun si in continuare! Cu ce conditie il va nominaliza presedintele pentru un nou mandat!

Presedintele Klaus Iohannis a precizat joi, la Bruxelles, ca Dacian Ciolos ramane o varianta buna pentru a conduce viitorul guvern, cu conditia sa fie sustinut de partide.

„Sigur ca este o varianta buna. Daca un an a fost bun si eu l-am desemnat, cum sa nu fie bun si in continuare. Dar aceasta desemnare va depinde de partide. Daca partidele isi asuma aceasta propunere — stiti ca sunt intalniri pe care le face presedintele cu partidele dupa alegeri si, daca acolo vin partide si spun noi avem probabil o majoritate, noi il propunem pe Ciolos — atunci consider ca este o propunere politica si voi tine cont foarte serios de aceasta propunere”, a subliniat seful statului, intrebat daca Ciolos ramane o varianta buna daca va fi propus.

El a explicat ca un premier politic este unul asumat clar de un partid sau de o coalitie de partide si ca nu il intereseaza daca are carnet de membru sau nu.

„Un premier politic in acceptiunea mea este un premier asumat clar de un partid sau de o coalitie de partide. Pe mine nu ma intereseaza deloc daca este membru cu carnet sau nu este membru cu carnet, asta este problema partidului si a relatiei intre partid si persoana respectiva. Nu este rolul presedintelui sa intre sa verifice daca si-a platit cotizatia, nici nu ma intereseaza. Ma intereseaza asumarea politica. Daca o persoana este asumata politic de un partid sau de o coalitie de partide, atunci dupa parerea mea este un premier politic”, a declarat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

seful statului a spus ca isi doreste formarea unui Guvern din prima.

„Dupa alegeri este diferit fata de inainte de alegeri. Acum suntem in faza de precampanie si campanie si dupa aceea vom avea o situatie care reprezinta vointa electoratului, situatie care va trebui sa duca la formarea unui Guvern. Eu nu-mi doresc o situatie in care, dupa alegeri, apar tot felul de sensibilitati ca sa nu reusim sa formam un Guvern, nu-mi doresc asa ceva. Eu imi doresc formarea unui Guvern din prima si atunci vom negocia, vom discuta si vom vedea cine are o majoritate, cine pe cine propune, dar acestea sunt chestiuni care se discuta dupa alegeri”, a spus presedintele Iohannis, intrebat cum vede o majoritate PNL — USR.

Cu privire la varianta unei majoritati PSD — PNL, seful statului a sustinut ca va spune in care variante crede cand va desemna o persoana pentru postul de premier.

Ultimele stiri

Stiri