Acasă Stiri Iohannis catre sefii anti-mafia: Romania se afla intr-un moment de rascruce! Trebuie sa decidem daca mergem pe drumul democratiei sau al coruptiei

Iohannis catre sefii anti-mafia: Romania se afla intr-un moment de rascruce! Trebuie sa decidem daca mergem pe drumul democratiei sau al coruptiei

0
Iohannis catre sefii anti-mafia: Romania se afla intr-un moment de rascruce! Trebuie sa decidem daca mergem pe drumul democratiei sau al coruptiei

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca recentele initiative promovate de Guvern in ceea ce priveste legislatia penala ar fi avut drept consecinta nu doar scaderea in intensitate a luptei anticoruptie, ci si repercusiuni grave asupra spetelor aflate in competenta Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

„Recentele initiative ale Executivului in ceea ce priveste modificarea legislatiei penale ar fi avut drept consecinta nu numai scaderea in intensitate a luptei anticoruptie, ci si repercusiuni grave si asupra spetelor aflate in competenta DIICOT”, a spus Iohannis, in discursul sustinut la prezentarea bilantului pe anul trecut al Directiei.

El a apreciat promptitudinea cu care institutia a reactionat in mod public, semnaland faptul ca „adoptarea unor asemenea acte normative ar creste riscul aparitiei unor conditii favorizante pentru fenomenele infractionale”.

seful statului a indicat ca profesionalismul, integritatea si independenta sunt valori care caracterizeaza activitatea procurorilor DIICOT, ca si a tuturor magistratilor din Romania, subliniind ca acestea trebuie protejate si promovate, pentru ca sunt valori inerente statului de drept si unei societati democratice europene.

„Romania se afla intr-un moment de rascruce si impreuna trebuie sa decidem pe ce drum vom merge de acum inainte: pe drumul democratiei, statului de drept si al justitiei independente, sau pe drumul coruptiei, lipsei de profesionalism si al abuzurilor institutionale”, a subliniat Klaus Iohannis.