marți, mai 30, 2023

Inlocuieste medicamentele cu muzica – Cum notele muzicale pot vindeca intreaga Romanie

Meloterapia era cunoscuta inca din antichitate, ea fiind folosita in acele timpuri pentru a-i incuraja pe cei care plecau la lupta, iar in papirusurile medicale egiptene care dateaza de acum 2.600 de ani se mentioneaza incantatiile ca remedii pentru sterilitate, dureri reumatice si muscaturi de insecte. In secolul I d.H., aceasta modalitate de vindecare a bolilor a devenit foarte folosita, vestitele scoli din Padova si Salermo introducand cursuri despre aceasta tehnica in programul de formare a medicilor.

S-a descoperit ca femeile suporta mai usor durerile nasterii daca asculta muzica. Pacientii care asculta muzica inainte de o operatie au nevoie de 50% mai putine calmante, iar in timpul interventiei au un nivel al hormonilor de stres mai redus.

Ca urmare a descoperirii tuturor acestor aspecte practice pe care muzica le comporta in plan medical si nu numai, a aparut meloterapia ce se constituie intr-o forma complementara de terapie si chiar psihoterapie. Din punct de vedere psihologic, meloterapia este o forma de psihoterapie ce foloseste drept instrument principal muzica. Prin meloterapie pot fi tratate stari de agresivitate ascunsa, tulburarile afective, anumite blocaje mentale, dar si unele probleme psihosomatice cum sint astmul sau tulburarile de alimentatie.

Meloterapia poate lua doua forme: Modalitatea activa – practica unui instrument muzical; Modalitatea pasiva – ascultarea muzicii.

MELOTERAPIA SI INFLURANTA SUNETULUI ASUPRA PSIHICULUI UMAN.

Inaltimea sunetului: este determinata de un anumit numar de vibratii pe secunda ce sint definitorii pentru sunetul respectiv. Modul in care se succed sunetele de diferite inaltimi in cadrul unui fragment melodic influenteaza foarte mult impactul psihologic al melodiei asupra ascultatorului.

Durata: este reprezentata de timpul efectiv in care este sustinut sunetul. De durata sunetelor depinde ritmul melodiei. Este un lucru stiut ca orice fiinta umana este apta de ritmicitate. Ritmul ne relaxeaza sau energizeaza. Dupa nastere, copilul adoarme mai usor daca este leganat in ritmul batailor inimii mamei, iar in armata marsul ritmat stimuleaza mersul.

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri