joi, iunie 8, 2023

Ingredientul din bucataria ta care distruge celulele canceroase! Cercetatorii sunt uimiti de eficienta sa!

 

Un condiment traditional romanesc are puterea de a distruge celulele canceroase. Utilizat de majoritatea dintre noi pentru a oferi un plus de aroma preparatelor italienesti, cum afi spaghete sau pizza, oregano sau maghiranul detine o putere anti-tumorala uimitoare.

Probabil ca multi dintre noi am folosit oregano ca sa dam savoare sosurilor pentru spaghete sau pizza. Mai putin cunoscute sunt, insa, proprietatile curative ale acestei plante aromatice.

Planta contine o substanta activa care are proprietati impresionante. Componenta activa din oregano care este responsabila cu aceste beneficii extraordinare pentru sanatate se numeste carvacrol.

Carvacolul are capacitatea de a distruge invelisul norovirus-ului (un virus care afecteaza sistemul digestiv), acest virus fiind unul foarte contagios, uneori fatal.

Cercetarile doctorului Kelly Bright, de la Universitatea din Arizona, indica faptul ca substanta carvacol ar putea fi utilizata ca dezinfectant. Datorita capacitatii carvacolului de a distruge proteinele de pe suprafetele virusilor, este putin probabil ca norovirusii pot deveni rezistenti fata de aceasta substanta. Aceste descoperiri sunt importante in mod special pentru ca ar putea fi folosit la dezinfectarea scolilor, spitalelor si gradinitelor, unde acum este folosit clorul, iar norovisul este frecvent intalnit.

Insa datele cele mai interesante care au fost obtinute, indica faptul ca acest compus are efect anti-tumoral asupra metastazelor cancerului mamar. Din analizele intreprinse a reiesit ca substanta carvacol accelereaza distrugerea celulelor canceroase. Aceleasi rezultate au fost obtinute si cu celulele de cancer de prostata. Supriya Bavadekar, profesor asistent la facultatea de Farmacie a Universitatii Long Island, a declarat ca au testat diverse concentratii de carvacol pe celule de cancer de prostata, iar rezultatele sunt mai mult decat promitatoare, celulele bolnave fiind inhibate complet.

Uleiul esential de oregano mai este cunoscut si pentru capacitatea lui de a distruge negii. Uleiul esential de oregano este extrem de puternic, nediluat poate sa arda pielea. Cand folosim ulei de oregano pentru indepartarea negilor este necesar sa il diluam cu ulei de masline sau de nuca de cocos, 5 picaturi de ulei de oregano la 20 de picaturi de ulei de masline. Uleiul obtinut se aplica de doua ori pe neg pana cand acesta se va usca.

Sursa: incomemagazine.ro

Ultimele stiri

Stiri