marți, mai 30, 2023

Incredibil! Orice om din Romania poate face aceste teste pentru a depista carentele de B-uri!

 

Cum ar fi sa poti afla daca suferi de o deficienta nutritionala fara sa fie necesar sa faci analize? Ei bine, acest lucru este posibil. Ce putin in cazul carentelor de vitamine B. Citeste in continuare pentru a afla ce trebuie sa faci pentru a descoperi o carenta de vitaminele B.

Suplimentele de vitamine si minerale ar trebui luate doar la indicatia unui medic nutritionist. Anumite teste simple iti pot arata daca ai sau nu carente de vitamine, astfel incat decizia de a te adresa unui medic specialist sa fie mai usoara.

Cei mai multi dintre noi luam vitamine si minerale dupa ureche, fie ca avem nevoie de ele, fie ca nu. Obiceiul este unul daunator, firesc ar fi sa intrebam medicul nostru nutritionist daca si ce anume carente avem in organism. Organismul care are nevoie de vitamine ne anunta mai devreme sau mai tarziu, oferind indicii pe care noi nu le recunoastem. In cartea sa „Noua biblie a vitaminelor“, farmacistul Earl Mindell indica mai multe teste care pot semnala carenta de vitamina B. Astfel, deficitul de vitamina B6 poate fi depistat prin intinderea mainii cu palma in sus si indoirea articulatiilor celor patru degete (nu incheietura mainii) pina cand degetele ating palma. Nu este un pumn strans, sunt indoite doar cele doua articulatii. Miscarea trebuie repetata la ambele maini. Daca este greu sau articulatiile degetelor nu-ti permit sa-ti atingi palma, probabil ca ai o deficienta de vitamina B6. Urina este un alt indicator corect pentru vitaminele B din corp. Pentru faptul ca acestea sunt solubile in apa si se pierd prin excretie, cand corpul are nevoie de mai multe, urina va fi mai deschisa la culoare. Cand aceasta este mai inchisa la culoare, necesarul de vitamina B este mai mic.

Sursa: adevarul.ro

Ultimele stiri

Stiri