sâmbătă, aprilie 1, 2023

Include aceste alimente in dieta ta pentru a avea o tiroida sanatoasa!

Desi este o glanda de dimensiuni mici, aceasta are un rol extrem de important la nivelul intregului organism. De aceea, este foarte important sa-i acordam o atentie deosebita glandei tiroide prin consumul de alimente sanatoase, sucuri naturale si printr-un stil de viata sanatos.

Tiroida este o glanda care controleaza metabolismul, avand astfel o influenta mare asupra intregului organism. Din cauza acumularii de toxine, glanda tiroida poate sa devina insuficient de activa.

Iata ce trebuie sa mananci ca sa imbunatatesti sanatatea glandei tiroide!

Sucul de morcovi, un leac la indemana

Daca ai probleme cu glanda tiroida, este indicat sa incepi sa bei, daca nu o faceai pana acum, suc de morcovi proaspat facut in casa. Acesta ajuta glanda tiroida sa functioneze normal. Pe langa sucul de morcovi, sunt excelente si cele de sfecla sau telina. Sunt bogate in clorofila, o substanta care purifica sangele si sistemul limfatic.

Pepenele galben, un remediu excelent

De asemenea, un remediu excelent pentru glanda tiroida este pepenele galben. Potrivit unor studii ale cercetatorilor francezi, pulpa pepenelui galben contine substante active cu structura asemanatoare tirozinei, care pot modifica activ secretia glandei tiroide.

Ce se intampla mai exact? Aceste substante influenteaza direct iodarea tirozinei, procesul care ajuta la fabricarea hormonilor tiroidei in tesutul glandei.

In cazul in care exista un deficit de secretie tiroidiana, adica hipotiroidie, substantele active din pepenele galben se fixeaza pe suprafata celulelor secretoare si le obliga sa fabrice hormoni.

Daca secretia si eliberarea de hormoni tiroidieni sunt mai intense, cum se petrece in caz de hipertiroidie, aceleasi substante ale pepenelui galben blocheaza mecanismul celular de eliberare a tiroxinei.

Sursa: jurnalul.ro

 

Ultimele stiri

Stiri