sâmbătă, aprilie 1, 2023

Incalzesti mancarea la cuptorul cu microunde? Iata cum iti poate pune sanatatea in pericol! 

In cazul in care din comoditate obisnuiesti sa incalzesti mancarea la cuptorul cu microunde, ar trebui sa intelegi ca acest obicei iti pune in pericol starea de sanatate. Citeste in continuare pentru a afla ce poti face pentru a evita asta si ce efecte are asupra sanatatii tale.

Daca ne uitam cu atentie in istoria cuptoarelor cu microunde, vom vedea ca acestea dateaza inca de pe vremea celui de-al doilea Razboi Mondial cand doi oameni de stiinta au inventat un magnetron care producea dispozitive cu microunde.

Gratie acestui magnetron, guvernul britanic a putut localiza aeronavele naziste. Cativa ani mai tarziu, Percy LeBaron Specncer de la compania Raytheon a descoperit pur accidental ca se poate gati mancare in aceste dispozitive cu microunde.

Din greseala, a pus un baton de ciocolata in cuptor si acesta s-a topit. Radar Range, primul cuptor cu microunde de pe piata era destul de mare, de marimea unui frigider.

Studiile arata ca, de fapt, cuptoarele cu microunde sunt extrem de daunatoare sanatatii.

Cum functioneaza cuptorul cu microunde : Cuptorul cu microunde are in dotare un magnetron, un tub in care electronii sunt afectati de catre campurile magnetice si electrice in asa fel incat sa produca radiatii de microunde la aproximativ 2450 MHz. Aceste radiatii interactioneaza cu moleculele din alimente.

Toate undele isi schimba polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. In cazul microundelor aceasta schimbare are loc de milioane de ori pe secunda. Moleculele alimentelor, in special cele ale apei au un capat pozitiv si unul negativ precum un magnet are polaritate nord si sud. In modelele comerciale, aceste cuptoare au o putere de 1000 de wati.

In timp ce microundele generate de magnetron bombardeaza alimentele, ele fac moleculele polare sa se roteasca la aceeasi frecventa de milioane de ori pe secunda. Toata aceasta agitatie creaza frictiune moleculara care incalzeste mancarea. Frictiunea insa este si cauza multor deteriorari ale moleculelor dimprejur, pe care le distruge, le rupe sau le deformeaza forta.

Iata de ce nu trebuie sa ne apropiem de cuptorul cu microunde atunci cand este pornit. Acesta poate provoca foarte multe boli si afectiuni medicale, printre care:

– Slabeste sistemul imunitar

– Anomalii la nastere

– Cancer

– Cataracte (ochiul uman nu are destul vase de sange care sa combata si sa disipeze caldura si stresul celular )

– Infectii virale si bacteriene

Sursa: andreiaslau.ro

Ultimele stiri

Stiri