joi, martie 30, 2023

In Romania exista miere falsa! Aceste teste te vor ajuta sa o diferentiezi de cea naturala!

In cazul in care te-ai intrebat daca sunt sanse ca in comert sa existe miere contrafacuta, raspunsul la aceasta intrebare iti va fi respuns in randurile de mai jos. Mai mult decat atat, te vom invata cum sa diferentiezi mierea falsa de cea naturala.

Nu ne mai saturam sa enumeram beneficiile mierii! Acest adevarat miracol din natura are efecte extraordinare pentru sanatatea noastra: calmeaza alergiile, energizeaza, imbunatateste concentrarea si memoria, este un aliat temeinic in cazul racelilor, ajuta la cicatrizarea ranilor, indeparteaza matreata, echilibreaza presiunea sangelui si este un leac exceptional impotriva chinuitoarelor insomnii!

Cu toate acestea, nu toata mierea pe care o gasesti in comert este formulata identic, iar produsele ultraprocesate industrial pot fi chiar daunatoare! Descopera mai jos patru teste care te vor ajuta sa verifici daca te numeri si tu printre consumatorii de miere falsa!

4 teste care te ajuta sa identifici mierea falsa

Principalul pericol in cazul mierii procesate in industria alimentatiei este legat de temperaturile ridicate la care este topita: spre deosebire de cinstitii apicultori, marii producatori apeleaza la pasteurizare, supunand mierea la temperaturi extreme, de 70-80 de grade, urmate de o racire brusca, la 25 de grade. Astfel, mierea isi pierde din proprietatile sale nutritive si devine doar un aliment dulceag care schimba in bine gustul mancarii tale, fara prea multe beneficii!

Un alt risc la care ne supunem in ultima perioada este mierea importata din China. Daca electrocasnicele de aceasta provenienta se dovedeau mai putin eficiente, iar adidasii proveniti din tara lui Buddha iti puteau pata reputatia in fata prietenilor, mierea falsa din China este mult mai periculoasa, chiar nociva. Se pare ca ea este ultrafiltrata, ceea ce inseamna ca ceara si polenul sunt indepartate pe cale invaziva, ceea ce te va lipsi aproape integral de efectele sale pozitive. In plus, unii producatori dilueaza consistenta mierii cu apa, sau, si mai grav, o contamizeaza (involuntar, speram) cu antibiotice si metale grele: iti mai doresti sa iti asterni pe chip o masca formata din aceste ingrediente ultraprocesate?

CITEŞTE MAI MULT ÎN PAGINA URMĂTOARE >>>>>

Ultimele stiri

Stiri