In cazul in care esti vulnerabil in fata alergiilor, mare atentie in aceasta perioada! Acestea sunt cele mai importante masuri de precautie!

778

 

O data cu aparitia primaverii apar si primele cazuri de alergii ale noului an. Este foarte important sa stii la ce esti alergic pentru a preintampina eventualele neplaceri. Citeste in continuare pentru a afla care sunt cele mai importante masuri de precautie.

Nasul infundat, congestia nazala, mancarimile ochilor si stranutul sunt simptome specifice alergiilor sezoniere. Iti spunem ce sa faci ca sa le tii piept.

Polenul florilor si praful sunt responsabili pentru aparitia alergiilor. Alergia de primavara debuteaza la mijlocul lunii martie si se incheie in iunie.

Remedii si suplimente

Quercetina, o substanta care se gaseste in ceaiuri, ceapa, struguri si rosii, este un antiinflamator natural care poate bloca efectele histaminei inainte de a debuta. Medicii recomanda celor cu risc de alergii sa ia suplimente cu quercetina de doua ori pe zi, incepand cu cateva saptamani inainte de debutul sezonului alergiilor. Quercetina functioneaza cel mai bine atunci cand este luata cu vitamina C.

O planta de ajutor in alergiile de sezon este brusturele, care poate bloca producerea de leucotriene, molecule iritante. Doza tipica: 50 pana la 75 mg de extract de brusture de doua ori pe zi.

Descopera la ce esti alergica

Vei face mai usor fata alergiilor daca stii la ce esti alergic. Un test de sange sau pe piele, facut la un alergolog, va identifica alergia. In felul acesta, vei putea s-o eviti, de exemplu, sa stai cu geamurile inchise in timpul zilelor cu polen. De asemenea, tine cont ca arborii polenizeaza, in special, dimineata, asa ca, daca ti-ai planificat o activitate in aer liber, aman-o pentru dupa-amiaza. Purtarea unei masti cand gradinaresti este o alta masura pe care o poti lua daca esti alergica.

Spalaturi nazale cu sare de mare

Este o solutie la-ndemana care elimina polenul, praful si alti alergeni din pasajele nazale, astfel incat acestea sa nu te mai deranjeze. Pentru a elimina mucusul si alergenii, fa o solutie salina amestecand 250 ml de apa calda cu 1/4 lingurita de sare si 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu. Astfel de solutii se gasesc de cumparat la farmacii.

Sursa: clicksanatate.ro