Acasă Monden Ilie Nastase, avertizat direct de judecatori: Un singur pas gresit si mergi la puscarie!

Ilie Nastase, avertizat direct de judecatori: Un singur pas gresit si mergi la puscarie!

0
Ilie Nastase, avertizat direct de judecatori: Un singur pas gresit si mergi la puscarie!

Condamnat la închisoare cu suspendare, fostul tenismen Ilie Năstase a aflat acum de ce a fost iertat, dar a primit și ultimul avertisment de la judecători. Magistrații au ținut cont de performanțele lui sportive, dar l-au anunțat că data viitoare nu mai primește indulgență.

După ce acum doi ani a condus băut și a fugit de polițiști, judecătorii l-au condamnat definitiv pe fostul tenismen Ilie Năstase la 9 luni și 10 zile de închisoare, cu amânarea executării.

Poliţiştii l-au prins pe fostul sportiv băut la volan, de două ori în doar 6 ore, în mai 2018. Acesta a refuzat atunci să-i fie recoltate probe pentru stabilirea alcoolemiei.

– M-au oprit și m-au întrebat: ați băut? Da, domnule, am băut! Cât ați băut? Trei beri! – povestea Ilie Năstase după incidentul petrecut acum doi ani.

– Cum s-au comportat polițiștii cu dvs? l-au întrebat reporterii.

– Urât, foarte urât! Ei nu sunt polițiști, sunt milițieni! acuza tensimenul.

Judecătorii au văzut altfel lucrurile: „Într-un stat de drept, refuzul unei persoane de a se supune solicitărilor poliției și plecarea din locul respectiv fără acordul organelor de ordine ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat este de o gravitate deosebită, fiind pusă sub semnul întrebării capacitatea instituțiilor statului de a-și îndeplini atribuțiile”, se arată în hotărârea Curții de Apel București.

Recent, judecătorii au explicat de ce l-au iertat, totuși, de detenție pe Ilie Năstase, în ciuda faptei lui: a contat palmaresul impresionant al lui Ilie Năstase, care a fost de două ori numărul unu mondial în 1972 și 1973 și a câștigat 58 de titluri.

Magistrații l-au avertizat însă pe fostul tenismen că orice pas în afara legii îl poate trimite la închisoare de acum înainte.

„Se impune însă a se atrage atenția inculpatului cu privire la faptul că toate faptele pozitive care-l pun într-o lumină bună în ochii societății române și nu numai, realizate de aceasta în aproape o viață, pot fi lesne uitate în măsura în care va continua să săvârșească fapte antisociale, putându-se transforma ușor într-un exemplu negativ”, se arată în hotărârea Curții de Apel București.

După condamnarea definitivă, Ilie Năstase nu mai are voie să conducă doi ani.