marți, mai 30, 2023

Igor Dodon, acid la adresa lui Klaus Iohannis: Fiecare trebuie sa ramana in hotarele sale!

Presedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a afirmat intr-o postare pe Facebook ca i-a trimis inca din primavara o scrisoare deschisa presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, la care seful statului roman nu a raspuns inca, transmite Deschide.md.

Reactia lui Dodon vine dupa ce seful statului roman a afirmat la finalul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a tarii de marti ca „acum, chiar daca domnul Dodon nu este inca presedintele Moldovei, va intelege si domnia sa, incet-incet, cum se procedeaza intre presedinti”.

„Domnul presedinte Iohannis m-a vizat in una din interventiile sale recente, referindu-se la cum e corect sa se procedeze intre presedinti. E bine ca dumnealui deja nu doar ia act de alegerea mea, ci abordeaza situatia mai personal si mai concret. Cu acest prilej, ii amintesc domnului presedinte roman Iohannis ca i-am transmis inca in primavara o scrisoare deschisa, la care Dumnealui inca nu a raspuns. il asigur ca in calitatea mea de presedinte ales al Republicii Moldova am aceleasi preocupari ca si acum jumatate de an cu privire la subiectele din acea scrisoare. Deci, ii readresez domnului Iohannis acel mesaj. il puteti vedea atasat. Sper ca in relatia dintre presedinti e de bonton sa se raspunda la scrisorile deschise”, a spus Dodon.

In scrisoarea deschisa, Dodon i-a cerut lui Iohannis sa nu-i sustina pe unionistii care promoveaza unirea Republicii Moldova cu Romania si, chiar daca cele doua state au o relatie foarte buna, fiecare trebuie sa ramana in hotarele sale.

Ultimele stiri

Stiri