Iata de ce vei pastra toate frunzele gutuiului de acum inainte! Este uimitor!

53083

Majoritatea dintre noi suntem constienti de beneficiile uimitoare pe care le ofera gutuile asupra sanatatii organismului nostru, dar cati dintre noi stiu ca frunzele acestora merita si ele un loc de cinste in randul remediilor naturiste? Iata de ce!

Cu o bogatie de vitamine printre care amintim B1, B2, B6, E, PP, C si substante nutritive precum cupru, calciu, fosfor, sodiu, potasiu, gutuile se numara printre cele mai sanatoase fructe ale toamnei, cu puteri de vindecare asupra multor afectiuni.

Fructul galben si pufos aduce in mod incontestabil multiple beneficii sanatatii, insa si frunzele de gutui au proprietati deosebite. Din frunzele uscate ale acestui fruct se prepara un ceai cu puternice efecte sedative si antidepresive, recomandat celor care sufera de stari de nervozitate, depresie, agitatie sau insomnie.

Continutul de acid quinic, acid malic, oxalic si citric confera frunzelor de gutui actiune antiinflamatorie si antioxidanta, care contribuie la detoxifierea organismului si la instaurarea unei stari generale de bine.

Iata care sunt si celelalte beneficii ale ceaiului din frunze de gutui:

– regleaza tensiunea arteriala si trateaza insuficienta cardiaca

– calmeaza tusea si desfunda caile respiratorii

– amelioreaza colonul iritabil, indigestia, balonarea si infectiile intestinale

– trateaza anemia

– mentine greutatea corporala si ajuta in procesul de slabire

– alunga greata si voma

– este eficient in tratarea eczemelor si arsurilor pielii.

Sursa: antenasatelor.ro