luni, mai 29, 2023

Iata de ce am ales sa nu mai arunc foile de ceapa! Orice om din Romania ar trebui sa stie aceste secrete!

In cazul in care obisnuiesti sa arunci foile de ceapa atunci, in cele ce urmeaza vei afla motivele care te vor impiedica sa mai faci acest lucru. Foile de ceapa sunt adevarate remedii naturiste pentru multe dintre afectiunile cu care ne confruntam in zilele noastre si nu ar trebui sa le aruncam.

Ceapa are numeroase proprietati benefice pentru organism, insa putini stiu ca si foile acesteia sunt la fel de utile. Exista numeroase remedii naturiste cu foi de ceapa, ele fiind de ajutor, spre exemplu, pentru tratarea tusei sau pentru reglarea ciclului menstrual.

Tuse

Cand raceala este asociata cu o tuse seaca, decoctul ne poate ajuta prin efectul expectorant, iar unele dereglari ale tractului gastro-intestinal sau renal se diminueaza datorita efectelor diuretic si purgativ. Precum si ceapa pe care o inveleste, coaja are un efect antiseptic.

Dereglarea ciclului menstrual

Se bea un ceai dintr-o lin¬gura de coji, ce se infuzeaza in 300 ml de apa. Ceaiul se bea in 3 transe, in timpul zilei, in cure lunare de 7 zile, in¬ce¬pand din a 10-a zi dupa terminarea menstrua¬tiei. Retineti ca pre¬paratele din coji de ceapa si usturoi nu se pas¬treaza mai mult de 24 de ore, trebuie sa le pre¬parati zilnic.

Crampe musculare si dureri de cap

Zilnic se bea un ceai preparat dintr-o lingurita de coji de cea¬pa, care se infuzeaza timp de 10 minute, in 200 ml de apa fierbinte. Jumatate de pahar se bea la ora 18, restul la ora 21. Tratamentul poate fi de lunga dura¬ta, uneori efectul apare la 3 luni dupa consumul zilnic, dar cura nu se intrerupe.

Sursa: formula-as.ro

Ultimele stiri

Stiri