Iata cum un pahar de suc de rosii consumat zilnic a reusit sa vindece cancerul!

802

Sucul de rosii este unul dintre cele mai sanatoase sucuri pe care le putem consuma, iar de acest lucru cu siguranta ne vor convinge studiile desfasurate de cercetatorii de la Universitatea Rutgers. Citeste in continuare pentru a afla cum un pahar de suc de rosii poate vindeca una dintre cele mai de temut boli ale lumii.

Un pahar de suc de rosii pe zi previne cancerul de san, arata un studiu american. Sucul de roșii ajuta la producerea de hormon, care se crede ca ne poate proteja impotriva bolii.

“Beneficiile consumului de multe rosii si produse din tomate este uimitoare si a fost demonstrata pe scurt prin studiul nostru”, au spus oamenii de stiinta americani. Ei au adaugat ca femeile pot primi cu usurinta cantitatea utilă de tomate. De exemplu, un pahar de suc de rosii pe zi contine o cantitate suficienta de licopen, care se crede ca protejeaza impotriva cancerului de san.

Licopenul se gaseste in partea saturata a rosie. Oamenii care nu beau suc de rosii pot incerca un castron cu supa de rosii sau spaghete cu sos sau mai putin ketchup.

Cercetatorii de la Universitatea Rutgers au studiat nivelurile de hormoni in 70 de femei cu varsta de peste 55 de ani, apoi le-a cerut sa consume suc de rosii timp de zece saptamani. Toate au fost fie supraponderale sau erau bolnave relativ de cancer de san, sau riscau sa se imbolnaveasca. Cantitatea de licopen continuta de un pahar de suc de rosii, a crescut nivelul adiponectin hormon cu 9%, au descoperit cercetatorii.

Acest hormon are rol in reglarea nivelurilor de grasime si obezitate, care cresc riscul de cancer mamar. Nivelul hormonilor creste cel mai mult la femeile slabe.

Rosiile sunt cea mai buna sursa de licopen, dar cantitati mici de substantă sunt de asemenea incluse in guave, pepeni, caise si grapefruit roz.

Sursa: imaginea.info