joi, martie 30, 2023

Iata cum sarea iodata este folosita pentru a otravi populatia! Adevarul despre sarea iodata din Romania!

Sarea este una dintre cele mai controversate substante din domeniul nutritiei. In cele ce urmeaza vei afla adevarul despre sare si cateva informatii pe care industria nu si-ar dori ca tu sa le cunosti.

Pentru multi este posibil sa fie o surpriza, insa cei preocupati de sanatatea lor stiu deja ca sarea iodata nu este sanatoasa. Sarea este atat de vitala pentru viata, incat fara ea am inceta sa traim. Muschii nu ar functiona adecvat, memoria ne-ar lasa, si nu ar mai fi nici macar o bataie de inima. Totusi de ce este sarea oaia neagra a alimentatiei mondiale?

Sarea este de trei tipuri fundamentale: sarea gema, sarea de mare si sarea de masa; fiecare dintre aceste trei tipuri vine cu variatii in termeni de provenienta si componenta chimica.

Sarea gema este o sare care se extrage din saline , din pamant. Sarea de mare este o sare extrasa din mare (de preferat cea care este extrasa prin uscare la soare), iar sarea de masa este sarea rafinata la care se adauga iod.

Sarea, cand este rafinata, pierde toate oligomineralele pe care sarea nerafinata le are din belsug, similar compozitiei chimice a sangelui. Sarea nerafinata contine magneziu si potasiu, ambele fiind necesare pentru optima functionare a corpului si pentru a face posibil metabolismul sodiului.

Potasiul, magneziul si sodiul sunt marea triada care lucreaza in tandem pentru a regulariza echilibrul hidric al corpului si a administra impulsurile nervoase si musculare. Pentru simplificare, cu cat mai mult sodiu ingerezi, cu atat va trebui sa ingerezi si potasiu si magneziu pentru a mentine homeostaza. Dietele noastre de astazi, desi cu inalt continut de sodiu, sunt practic lipsite de celelalte doua elemente.

Sarea iodata nu poate rezolva deficienta de iod

Asa cum este, sarea rafinata a fost saracita de toate oligoelementele. Odata acest lucru facut, sunt adaugati antiaglomeranti si recent a devenit obligatoriu in multe parti ale lumii sa se adauge si iod. S-a crezut la un moment dat ca bolile legate de tiroida se datoreaza lipsei iodului din alimentatie. Asa ca s-a luat hotararea in multe tari de a se adauga iodul la sare. Putem observa ca nu a fost o idee deloc buna. Dupa zeci de ani bolile de tiroida s-au inrautatit, iar sarea iodata a creat si multe alte complicatii pentru sanatatea oamenilor, conform viataverdeviu.ro.

Unii experti au spus ca iodarea sarii nu este un mod productiv de a imbunatati nivelul de iod din corpurile oamenilor, intrucat este nevoie de o dieta echilibrata pentru a realiza asta. Iodul este gasit in alimentele marine, kelp si alge, cereale si seminte. Cu toate acestea, dietele moderne si alimentele ambalate au un nivel asa de inalt de sodiu, incat consumul alimentelor procesate inseamna o mai mare ingestie de sodiu, cu sau fara iod.

In tari precum Japonia, unele parti ale Spaniei si altor tari dezvoltate, potrivit descoperirilor stiintifice, oamenii sunt sub riscul de supraincarcare cu iod si variatele boli asociate cu aceasta conditie – de la sarea iodata si pana la dieta dezechilibrata.

Unele probleme de sanatate corelate includ o glanda tiroida supraactivata, tiroida inflamata, care poate produce mai departe alte simptome precum convulsii, aritmii cardiace, insomnie sau perturbari ale somnului, hipertensiune, si chiar anxietate si nervozitate.

Expertii in alimentatie spun ca daca pe eticheta ambalajului scrie „clorura de sodiu”, atunci ceea ce avem nu este altceva decat sare rafinata. Un alt indicator este culoarea sarii. Alb pur inseamna rafinat, gri-alb sau roz de exemplu, inseamna nerafinat. Mineralele sunt reprezentate prin culoare. Ele spun ca sarea care este cu adevarat nerafinata poate contine 90 sau mai multe oligoelemente diferite.

Sursa: realitatea.net

 

Ultimele stiri

Stiri