Iata cum poti sa te folosesti de forta vindecatoare pe care o are pamantul

1097

In cazul in care iti place sa mergi in picioarele goale pe plaja vara sau sa te plimbi la munte in picioarele goale pe iarba udata de roua, ei bine, trebuie sa stii ca acest obicei are un efect uimitor asupra sanatatii tale. Citeste in continuare pentru a afla ce se intampla cand faci asta.

Cui nu-i place sa mearga in picioarele goale pe plaja sau sa simta pamantul si iarba uda de roua? Mai putini stiu ca aceste simple gesturi le pot imbunatati considerabil starea de sanatate.

Pamantul are o energie care este vitala corpului uman. Dar, indepartandu-ne de natura, faptul ca purtam incaltari cu talpi de plastic sau cauciuc, locuim in orase inconjurati de ziduri si asfalt ne priveaza de o legatura esentiala pentru sanatatea noastra. Avem nevoie de electricitatea si magnetismul transmise de pamant. Energia pe care o primim astfel ajuta la restabilirea echilibrului in intregul corp. Efectul cel mai puternic il are asupra talpilor, unde se afla legatura cu centrii care apartin tuturor celorlalte organe.

Ce sa faci ca sa folosesti energia pe care ti-o ofera pamantul:

mergi in picioarele goale prin nisip sau pamant timp de o jumatate de ora (prezenta apei mareste capacitatea benefica a pamantului – astfel, pe malul marii sau al unui rau efectele sunt sporite; la fel, mersul prin iarba udata de roua este si el indicat);

intinde-te direct pe pamant sau pe o patura din material natural;

imbratiseaza un copac;

fa dus (apa vine prin tevi care trec prin pamant si preia din energia binefacatoare);

foloseste in casa o salteau sau o perna magnetica.

Efecte benefice:

calmeaza inflamatiile, durerile si tensiunea musculara (in reumatism, artrita etc.);

grabeste procesul de vindecare a ranilor;

stopeaza actiunea radicalilor liberi;

previne imbatranirea prematura;

intareste sistemul imunitar;

scade nivelul de stres;

combate depresia;

imbunatateste somnul.

Natura, medicul tau personal

”Campul magnetic al pamantului are efecte pozitive asupra organismului. In plus, ne protejeaza de radiatiile solare. Omul are nevoie de aer, lumina, apa, hrana, dar si de aceasta energie. Reluati legatura cu natura prin vacante in zone cat mai putin afectate de civilizatie si atunci profitati cat mai mult de ceea ce va ofera mediul inconjurator. De exemplu, stati direct pe iarba sau pe nisip, mergeti in picioarele goale. Ar fi bine si sa limitati folosirea telefonului mobil, a calculatorului si a televizorului. O alternativa pentru cei care nu se pot desprinde de oras sunt si curele cu apa magnetizata, purtarea de bijuterii magnetice si saltele si pernele magnetice pe care pot dormi”, spune Nicu Ghergu, terapeut, specialist in masaj si reflexoterapie.

Sursa: libertateapentrufemei.ro