Iata cum poate fi tratata rapid intepenirea gatului si durerea de spate si umeri!

679
Backache

 

Sanatatea coloanei vertebrale este de o deosibit de mare importanta pentru calitatea vietii pe care o traim. Un gat intepenit sau o durere a umerilor poate prevesti o afectiune ce poate fi tratata mult mai bine daca este recunoscuta in fazele sale incipiente.

De la o vreme te confrunti cu intepenirea gatului si cu dureri de umeri? Este posibil sa ai spondiloza cervicala, afectiune ce poate fi tratata prin kintoterapie.

Spondiloza cervicala este o boala degenerativa, fiind vorba de uzarea articulatiilor coloanei cervicale. Este o afectiune intalnita in special la persoanele care petrec mult timp pe scaun, la birou.

Afectiunea apare mai ales dupa varsta de 40 de ani si evolueaza in timp. Afecteaza ambele sexe, dar la barbati apare la o varsta mai tanara, spre deosebire de femei. Persoanele care au rude  diagnosticate cu spondiloza cervicala, cele obeze sau care au suferit o leziune la coloana sunt mai predispuse la aceasta afectiune.

Durerea, simptomul principal

Printre simptomele spondilozei cervicale, se numara:

•  durere la nivelul coloanei vertebrale cervicale perceputa local sau care iradiaza in  umar, omoplat, brat

•  durere de cap cronica

•  intepaturi,furnicaturi, amorteli si scaderea fortei musculare la nivelul bratului

•  dificultati de coordonare a miscarilor

• vertij

• gat intepenit

Pentru diagnosticarea bolii este nevoie de o anamneza a pacientului, cat si de examen clinic obiectiv (semnul Spurling, Hoffman, Lhemitte), potrivit medicului specialist ortopedie si traumatologie Laura Bartos. Mai poate fi nevoie de radiografie cervicala, rezonanta magnetica, electromiografie si mielografie cu scanare computer tomografica completa.

Kinetoterapia, metoda eficienta de tratament

Tratametul recomandat in caz de spondiloza se bazeaza peantiinflamatoare nesteroidiene, terapie fizica (kinetoterapie) si pe modificarea stilului de viata. Antiinflamatoarele nesteroidiene reduc inflamatia si amelioreaza durerea.

Poate fi recomandata imobilizarea gatului cu ajutorul unui guler. „Pe masura ce simptomatologia dureroasa se amelioreaza gulerul trebuie purtat doar in timpul activitatilor solicitante, apoi inlaturat, pentru ca reduce tonusul muscular“, explica dr. Laura Bartos. Pentru a mentine musculatura puternica, este de ajutor un program zilnic de exercitii fizice.

Laserul, de ajutor in tratament

Sedintele de fizioterapie realizate cu ajutorul ultrasunetelor, cat si terapia cu laser sunt si ele de ajutor in tratarea afectiunii. Este nevoie de 5-10 sedinte realizate cu ajutorul undelor electromagentice, astfel incat simptomele sa fie reduse simtitor.

In cazul in care manifestarile bolii nu se amelioreaza in urma tratamentului medicamentos si a terapiei fizice,  poate fi indicata si interventia chirurgicala.

Sursa: clicksanatate.ro