Iata cum iti poti da seama imediat daca nivelul glicemiei este unul ridicat!

759

 

Desi cei mai multi dintre noi am avea tendinta sa credem numai diabeticii ar trebui sa fie ingrijorati de acest aspect, acest lucru este departe de adevar. Citeste in continuare pentru a afla care sunt caracteristicile unui nivel ridicat de glicemie si ce poti face pentru a-l tine sub control.

Daca simti frecvent ca-ti este foame sau ai luat in greutate, desi te lupti cu kilogramele de ceva vreme, trebuie sa ai grija. Este posibil sa fie din cauza glicemiei prea mari.

Nu doar diabeticii ar trebui sa fie ingrijorati de nivelul zaharul din sange, ci toate persoanele trebui sa fie vigilente cu privire la produsele alimentare pe care le consuma, deoarece ele cresc nivelul glicemiei.

Alti factori care contribuie ca nivelul zaharului sa creasca includ: lipsa exercitiilor fizice, a somnului si stresul. Din moment ce simptomele nu sunt atat de proeminente initial, ar trebui sa fii foarte atenta cu privire la orice modificare a starii de sanatate pe care o intampini. Este foarte important sa identifici problema in faza incipienta. Doar asa poti sa reusesti sa tii nivelul de zahar din sange sub control.

Iti este foarte sete

Atunci cand nivelul de zahar din sange este ridicat, rinichii lucreaza mai mult pentru a filtra zaharul suplimentar. Acesta este eliminat sub forma de urina, impreuna cu alte fluide din organism. Din cauza asta iti este foarte sete si chiar te deshidratezi.

Ti-e constant foame

Odata ce nivelul de urina creste, se pierd caloriile. De asemenea, din cauza glicemiei foarte mari, zaharul din alimente nu mai ajunge la celulele. De asta, simti mereu ca ti-e foame.

Urinezi frecvent

Atunci cand nivelul de zahar in exces este eliminat din organism sub forma de urina, asta duce la senzatia de sete. Pentru potolirea ei, tinzi sa bei mai multe lichide si astfel ajungi sa urinezi foarte mult.

Iti amoretesc mainile si picioarele

Atunci cand exista un exces de zahar in sange, acesta dauneaza nervilor. Acest lucru duce la amorteala mainilor si picioarelor.

Ai vederea incetosata

Urinarea frecventa, care este cauzata de nivelul ridicat de zahar din sange, conduce, de asemenea, la uscarea ochilor si la probleme cu vederea.

Esti mai mereu obosita

Atunci cand nivelul de zahar din sange este ridicat, glucoza in organism nu este utilizata in mod corespunzator, caci celulele nu reusesc sa obtina energia necesara. Acest lucru duce la oboseala accentuata.

Te mananca pielea

Pielea foarte uscata si mancarimile sunt comune atunci cand nivelul de zahar din sange este ridicat. Din cauza urinarii frecvente, care provoaca deshidratarea, apar mancarimi la nivelul tegumentului.

Sursa: clickpentrufemei.ro