joi, martie 30, 2023

Iata cum iti distrugi sanatatea rinichilor tai zi de zi fara sa-ti dai seama!

Cati dintre noi nu suntem interesati in special de pastrarea sanatatii ficatului sau inimii noastre ingorand in tot acest timp un organ la fel de important pentru sanatatea organismului: rinichii.

Ceea ce mancam si bem precum si stilul de viata are un impact direct asupra sanatatii rinichilor. De fapt, consumul regulat de alimente nesanatoase poate creste presiunea asupra rinichilor, care vor deteriora structurile din cadrul rinichilor de-a lungul timpului.

Potrivit Institutului National de Sanatate, rinichii filtreaza mai mult de 200 de litri de sange in fiecare zi. In acelasi timp, rinichii ajuta la retinerea nutrientilor esentiali in cadrul fluxului sanguin.

Rinichii contin celule specializate, cunoscut sub numele de glomeruli, care lucreaza ca filtre mici pentru eliminarea toxinelor din sange si care curg din capilarele de excretie in urina. De aceea, pastrarea rinichii sanatosi si functionare este esentiala atat pentru hranirea, cat si pentru detoxifierea organismului.

In functie de dieta si planul de nutritie, depinde cat de bine functioneaza rinichii. Cu toate acestea, exista unele recomandari generale legate de alimentatie si stilul de viata care trebuie adoptate de catre persoanele care sufera de boli de rinichi.

Iata care sunt obiceiurile care afecteaza starea de sanatate a rinichilor:

Consumul de carne rosie

Alimentatia bogata in proteine animale, cum este carnea rosie, poate provoca leziuni renale si poate lasa urme de acid in organism. De fapt, o dieta bogata in proteine poate determina sau exacerba problemele existente. Mai mult, metabolismul proteic pune presiune asupra rinichilor, ceea ce face dificila sarcina de eliminare a deseurilor.

Consumul excesiv de alcool

Un pahar sau doua de vin sunt recomandate, deoarece nu are un efect negativ. Dar atunci cand consumul este zilnic, sanatatea rinichilor poate fi afectata, deoarece sunt produse schimbari ale functiei rinichilor, care nu mai sunt capabili sa mai filtreze sangele. In plus, alcoolul deshidrateaza organismul, ceea ce poate afecta functionarea normala a celulelor si organelor, inclusiv a rinichilor.

Consumul excesiv de sare

Corpul are nevoie in cantitate mica de sodiu pentru a mentine un echilibru de fluid, dar in exces poate fi daunator pentru rinichi. Atunci cand consumul de sare este mare, rinichii raspund prin retinerea apei pentru a dilua acest electrolit in sange. Aportul crescut de sare creste, de asemenea, cantitatea de proteine excretata in urina, care, la randul sau, creste rata de deteriorare a functiei renale.

Cafeaua

In cafea si ceai, suc sau alte alimente, se gaseste cofeina care afecteaza in timp sanatatea rinichilor. Fiind un stimulent, cofeina accelereaza fluxul de sange, creste tensiunea arteriala si nivelul de stres asupra rinichilor.

Bauturile carbogazoase

Aceste bauturi, cum sunt bauturile racoritoare si cele energizante, sunt considerate o cauza a formarii pietrelor la rinichi. Pentru ca sunt bogate in zahar sau indulcitori artificiali, cofeina si acid fosforic, aceste bauturi nu sunt sanatoase in niciun caz pentru niciun organ din corp.

Sursa: clickpentrufemei.ro

 

Ultimele stiri

Stiri