Iata ce tip de miere trebuie sa folosesti in functie de problema de sanatate pe care o ai!

809

Mierea este unul dintre cele mai delicioase remedii naturiste daruite de natura, dar putini dintre noi stim ca poate rivaliza cu multe dintre medicamentele din farmacii, mai ales in cazul in care este folosit tipul de miere inzestrat cu beneficiile pentru a lupta impotriva afectiunii sau slabiciunii de care suferim

Folosita de mii de ani, mierea este considerata un medicament natural valoros, aceste remdiu tratand afectiunile cele mai diverse.

Fiecare tip de miere este ,,inzestrat” cu anumite beneficii si este bine sa o alegem tinand cont de problemele de sanatate pe care le avem.

Tipuri de miere de albine – poliflora

Proprietatile sale difera foarte mult in functie de regiunea din care este recoltata. De exemplu, mierea de la campie are o actiune antiseptica si sedativa mai puternica, spre deosebire de mierea poliflora din regiunile muntoase inalte, la care efectul antiinfectios se adreseaza in special aparatului respirator, iar efectul sedativ este inlocuit cu unul tonic nervos.

In general, mierea poliflora este considerata cel mai complex tip de miere ca actiune terapeutica, ea ingloband nectarul de la cateva zeci, daca nu sute, de specii de plante medicinale si imprumutand ceva din proprietatile terapeutice ale fiecareia dintre ele.

Tipuri de miere de albine – de salcam

Mierea de salcam e bogata in fructoza si in oligoelemente (crom, cupru, iod, fier, zinc, fluor) si are un gust foarte placut. O folosesti cand ai probleme gastro-intestinale sau de digestie. Este recomandata si diabeticilor, pentru ca are indice glicemic scazut (32).

Tipuri de miere de albine – de tei

Mierea de tei are aroma cea mai placuta si cea mai puternica dintre toate tipurile de miere. Este recunoscuta drept calmant psihic, somnifer, anafrodiziac. Acest tip de miere te relaxeaza dupa o zi stresanta.

Tipuri de miere de albine – de mana

Este obtinuta de pe frunzele de fag, de frasin si de stejar. Are proprietati laxative mult mai puternice decat celelalte tipuri de miere, are efect antiinflamator asupra tubului digestiv, favorizeaza eliminarea toxinelor din corp. Mierea de mana este recomandata persoanelor active, sportivilor si tinerilor datorita proprietatilor energizante si revitalizante.

Tipuri de miere de albine – de rapita

Mierea de rapita, de o culoare alb-galbuie, are o consistenta aparte, fiind o miere mai putin dulce, cu un miros specific. Are proprietati antibacteriene, ajuta la scaderea colesterolului, ajuta la regenerarea si mentinerea elasticitatii peretilor vasculari.

Are continut mare de glucoza, astfel ca se zahariseste usor. Indicele glicemic mare o recomanda copiilor, persoanelor active si celor in convalescenta. Contine oligoelemente, mai ales calciu si bor, de aceea e buna in cazurile de osteoporoza.

Tipuri de miere de albine – de floarea-soarelui

Mierea de floarea-soarelui are un gust placut si e ideala pentru scaderea nivelului de colesterol „rau“. E buna contra durerilor de stomac si alunga oboseala.

Tipuri de miere de albine – de brad

Mierea de conifer este foarte rara (de molid sau de brad), randamentul de culegere al albinelor fiind mic. Are proprietati exceptionale asupra plamanilor si sistemului respirator, beneficiind de proprietati antiinfectioase, expectorante, antitusive si, atunci cand este consumata cu tot cu fagure, bronhodilatatoare.

Tipuri de miere de albine – de castan

Mierea de castan are un gust puternic, imposibil de confundat. Contine   minerale precum fierul si tanini, eficace pentru a ameliora simptomele gripei si anemiei. Calmeaza tusea productiva, fluidizeaza circulatia sangvina, fiind recomandata in caz de varice si reumatism.

Tipuri de miere de albine – de zmeura

Are o culoarea albicioasa, specifica. Regleaza activitatea ovarelor, este reintineritoare, previne aparitia unor afectiuni ca osteoporoza si sclerodermia.

Tipuri de miere de albine – de menta

Este culease de albine din culturile de menta intinse pe zeci de hectare. Mierea de izma combate tusea si balonarea, e calmant gastric, usureaza diestia.

Tipuri de miere de albine – flori de camp

Mierea de flori de camp sau de faneata are concentratie mare de zaharuri. Este indicata in surmenaj, stari de convalescenta, tulburari de crestere. Are actiune antiinflamatoare, antimicrobiana, antialergica si antitusiva.

Tipuri de miere de albine – de lavanda

Mierea de lavanda are un miros inconfundabil, iar printre calitatile ei se numara efectul tonic si diuretic. Alina simptomele reumatismului si este indicata si celor cu afectiuni pulmonare.

Sursa: clicksanatate.ro