Iata ce se intampla cu viata ta dupa ce suferi un atac de cord!

859

Milioane de oameni sufera un atac de cord in fiecare an. Numit si infarct miocardic, acesta presupune detoriorarea pentru totdeauna a muschiului inimii. Citeste in continuare pentru a afla cum se schimba viata in urma unui atac de cord.

La fiecare 30 de secunde o persoana din Romania are un atac de cord. Uneori, fluxul sanguin intrerupt la inima se dovedeste fatal, dar 9 din 10 oameni supravietuiesc.

O astfel de incercare te schimba in mod cert, modeland obiceiurile cotidiene si planurile pentru tot restul vietii.

1. Ai mai mare grija de tine

Dupa un infarct miocardic incepi sa faci ceea ce nu ai facut nici macar atunci cand aveai copilul mic: ceri ajutorul celor din jur ori de cate ori simti ca sarcinile te coplesesc. Incepi sa pui nevoile pe primul plan, si bine faci, sa te odihnesti mai mult si sa refuzi anumite provocari.

2. Nu mai pui accent pe detalii

Daca inainte te afectau fiecare barfa, fiecare rautate spusa de cei din jur, acum triezi informatiile, si acorzi importanta doar lucrurilor cu adevarat arzatoare. Pe de alta parte, pui mult mai mult accent pe sanatatea ta si a familiei tale si mai putin pe ceea ce spune sau crede lumea.

3. Nu te mai grabesti

Daca inainte de un atac de cord planificai 5 activitati diferite pentru week-end, intre care curatenie generala in casa, gatit pentru intreaga saptamana, vizita la nasi si plimbare in parcul de distractii, cu cel mic, acum faci lucrurile pe rand. Si daca nu reusesti sa faci curatenie sambata asta, ce? Mai este o zi si week-endul viitor.

4. Sanatatea devine prioritatea principala

Frica de a avea un alt atac de cord este constanta, asa ca ai mare grija de organismul tau si reactionezi la cel mai mic semn. Adopti un stil de viata sanatos si ii incurajezi si pe cei din jur sa faca la fel. Devii un exemplu pentru comunitatea din care faci parte.

5. Viata devine mai dulce

Desi atacul de cord  este o experienta fizica traumatizanta, este, de asemenea, una dintre cele mai bune lectii de viata pe care le puteai primi. Incepi sa apreciezi fiecare clipa petrecuta alaturi de cei dragi, fiecare gura de aer, si ti se pare ca viata este o calatorie uimitoare in care te trezesti in fiecare zi.

6. Esti mult mai precauta

Cea mai mare schimbare pozitiva pe care o faci dupa un atac de cord este aceea de a invata cum sa gestionezi stresul. Ori de cate ori simti ca nu mai faci fata, iti rezervi timp sa te relaxezi, la spa, la piscina sau pur si simplu cu o carte buna, in parc.

7. Esti mai dispusa sa comunici cu ceilalti

Ca parte a vindecarii si recuperarii, incepi sa vorbesti cu cei din jur sau cu oameni straini despre experienta ta, ca supravietuitor al unui atac de cord. De asemenea, multe persoane care au suferit un atac miocardic s-au incris ulterior ca voluntari in diverse asociatii, pentru a raspandi mesajul cu privire la riscul de boli de inima.

Sursa: clickpentrufemei.ro