Iata ce nu ti-a spus nimeni despre fericire si longevitate! Concluziile acestui studiu vorbesc de la sine!

1069

 

Cei mai multi dintre noi stim ca longevitatea depinde intr-o foarte mare masura de starea emotionala a noastra. Dar, cercetatorii si-au propus sa desfasoare un studiu pentru a demonstra acest lucru din punct de vedere stiintific. Citeste in continuare pentru a afla care este legatura dintre fericire si longevitate.
De foarte multa vreme se vorbeste despre fericire si despre efectele sale benefice asupra organismului uman. Cand sunt intrebati despre fericire, toti oamenii, indiferent de cultura, religie, pozitie sociala, cunosc de influenta sa pozitiva in toate aspectele vietii de zi cu zi. Adevarul e ca acelasi lucru poate fi perceput diferit, de aceeasi persoana in functie de starea emotionala in care se afla: daca este pozitiv va gasi o solutie indiferent de cat de complicata este problema, daca este depresiv va renunta din start fiind convins ca nu are rezolvare. Si, atunci, nu depinde de noi sa decidem sa fim tot timpul fericiti in ciuda tuturor vicisitudinilor vietii? Stiti si voi, fiecare provocare poate fi abordata din doua unghiuri: „Dumnezeu mi-a dat asta pentru ca ma iubeste si vrea sa ma faca mai puternic” sau „Cu ce ti-a gresit, Doamne, de ma pedepsesti mereu”. Si daca depide exclusiv de noi sa fim fericiti ce ne impiedica sa fim? Mai ales ca, dincolo de toate lucrurile pe care le aduce aceasta stare de spirit, mai avem un avantaj: oamenii care apreciaza fericirea ca fiind un aspect important al vietii lor traiesc mai mult.

Oamenii fericiti traiesc mai mult

Iar un studiu realizat pe un esantion de 3.800 de oameni cu varste cuprinse intre 52 si 79 de ani a descoperit faptul ca persoanele care au facut din fericire prioritatea numarul 1 in viata lor au sanse mai mari sa nu moara in urmatorii 5 ani decat cei pentru care fericirea e doar un cuvant fara o seminficatie aparte.

Chiar si dupa ce au luat in calcul si alte coordonate precum impactul anilor de viata, bolile precum si modul de viata al oamenilor fericiti cercetatorii au descoperit ca persoanele fericite sunt cu 35% mai putin susceptibili sa moara devreme decat cei care se declara nefericiti.

Fericirea influenteaza relatiile sociale, iar acestea sanatatea

Desi rezultatele acestea nu demonstreaza cu certitudine ca fericirea are o influenta directa asupra duratei vietii, cercetatorii au gasit si alte studii care stabilesc o legatura puternica intre starea de bine si pozitivism, pe de o parte, si o viata lunga pe de alta parte. Adrew Steptoe, cel care a condus studiul a declarat: „Fericirea poate influenta profund alte aspecte importante pentru sanatatea ale vietii oamenilor. Spre exemplu, fericirea este strans legata de relatiile sociale excelente, iar aceste lucruri conteaza  cand vorbim despre influenta fericirii asupra sanatatii”.

Sursa: sfatulparintilor.ro