Iata ce isi doreste cel mai mult copilul tau de la tine! Nu este ceea ce crezi!

713

In randurile urmatoare iti vom prezenta unele dintre cele mai importante lucruri pe care copiii isi doresc cu adevarat sa le faca impreuna cu parintii lor.

Ce crezi ca conteaza cel mai mult pentru copii? Faptul ca i-ai ajutat la lectii sau zambetul si imbratisarea cu care ii intampini dupa scoala? Daca ati ghicit ca este cea din urma, aveti dreptate.

“Experienta a saisprezece ani de predare in care am dat aceeasi importanta „Zilei Mamei” a condus la exact aceeasi concluzie”, spune Erin Kurt. De fiecare Ziua Mamei , ea le cerea elevilor sa-i dea sfaturi cu privire la a fi o mama buna. Ei trebuiau sa se gandeasca la lucruri pe care mama sau tutorele lor le-au facut pentru sau cu ei si care i-au facut sa se simta fericiti sau iubiti. In sala de clasa s-a lasat tacerea, in timp ce elevii au scris intens pentru mai mult timp decat au scris vreodata. Adesea, zambetele rasareau pe fetele lor, acestea reflectand experientele fericite pe care si le aminteau.

Dupa ce le-am citit raspunsurile, am facut o lista cu ideile mentionate. Surprinzator, multe dintre raspunsuri au fost identice. An dupa an, in fiecare tara si in fiecare tip de demografie, am invatat ca elevii spuneau aceleasi lucruri si au avut acelasi mesaj: lucrurile mici pe care mamele lor le-au facut sunt cele care au insemnat cel mai mult si de care si-au adus aminte.

Multe mame astazi simt ca nu sunt mame bune, cu exceptia cazului in care sunt intr-o continua cursa cu copiii intre activitatile extrascolare si inapoi la lectii. Acestea spun ca vor sa le ofere copiilor lor tot ceea ce ele nu au avut. In timp ce aceasta gandire ar putea aduce mamei un pic de confort, nu acelasi lucru se intampla pentru copilul lor care se poate simti supraincarcat, stresat si obosit.

“Dupa discutii nesfarsite despre acest subiect cu elevii mei, a devenit clar pentru mine faptul ca, copiii de astazi sunt implicati in prea multe activitati si sunt la randul lor, din ce in ce mai putin in contact cu ei si familiile lor. In plus, elevii mei mi-au spus ca intr-adevar si-ar dori mai mult timp doar pentru joaca.”, afirma profesoara Erin Kurt.

Desigur multi dintre ei se bucura de activitatile lor extrascolare, dar nu este necesar, au spus, sa li se permita sa faca totul. Ce le-a placut cel mai mult, si ceea ce a adus mai multa fericire in inimile lor a fost cand mamele lor au facut lucruri simple pentru sau cu ei.

Aici este o lista de top zece lucruri pe care elevii din intreaga lume au declarat ca si le amintesc si le iubesc cel mai mult la mamele lor.

1. Sa vina in camera lor pe timp de noapte, sa-i imbratiseze si sa le cante un cantec. De asemenea, sa le povesteasca intamplari din copilaria lor.

2. Sa-i sarute si imbratiseze si sa stea de vorba cu ei in particular.

3. Sa petreaca timp de calitate doar cu ei, nu cu fratii si surorile lor in jur.

4. Sa le ofere alimente nutritive, pentru a creste sanatosi.

5. La cina, sa le vorbeasca despre ceea ce ar putea face impreuna in week-end.

6. La culcare, sa vorbeasca cu ei despre orice: dragoste, scoala, familie etc.

7. Permisiunea de a se juca afara foarte mult.

8. Urmarirea show-ul preferat de televiziune stand impreuna, ghemuiti sub o patura.

9. Disciplinarea si indrumarea. Le dau sentimentul ca va pasa.

10. Sa le lasati mesaje speciale pe birou sau in geanta pentru gustari.

Copiii sunt incredibil de intelepti si au tendinta de a vedea lumea mai simplu decat noi. Poate ca este timpul sa incepeti sa le urmati sfatul. Poate ne-am simti cu totii un pic mai putin stresati si am fi multumiti de faptul ca a face lucrurile mici este intr-adevar … suficient de bine.

Sursa: rador.ro