Acasă Sanatate Iata ce efect uimitor are ceaiul de tei asupra organismului tau! Sigur nu stiai asta!

Iata ce efect uimitor are ceaiul de tei asupra organismului tau! Sigur nu stiai asta!

0
Iata ce efect uimitor are ceaiul de tei asupra organismului tau! Sigur nu stiai asta!

 

Cei mai multi dintre noi stim ca o ceasca de ceai de tei ne poate ajuta sa ne relaxam dupa o zi obositoare sau cand ne poate ajuta sa ne revenim mai repede atunci cand suntem raciti. Cu toate acestea, asta nu este tot. Citeste in continuare pentru a afla care sunt efectele teiului asupra organismului uman.

Acest copac este capabil sa traiasca mai mult de un secol si inaltimea sa poate ajunge pana la 30 de metri.

Teiul incepe sa infloreasca in luna mai si ramane inflorit pana la inceputul lunii iunie, un interval destul de mare de timp, ceea ce este foarte bine, pentru ca ne putem bucura de frumusetea si parfumul florilor sale de culoarea mierii. Florile de tei se culeg imediat dupa ce s-au deschis, apoi trebuie sa fie colectate si uscate intr-un loc racoros. Aceasta floare contine vitamina C, taninuri, uleiuri esentiale, glicozide, zahar, ceara, flavonoizi. Frunza de tei este un rezervor mare de calciu.

Aceasta planta este utilizata in mod traditional impotriva racelilor si infectiilor, dar cel mai popular este efectul sau calmant. Teiul are puterea de a reduce usor tensiunea arteriala, relaxeaza corpul si va ajuta sa adormiti cu usurinta. Teiul este prezent in mod curent in produsele cosmetice; diverse uleiuri sunt facute din tei, geluri de dus, odorizante si multe altele. De asemenea teiul este utilizat pentru eliminarea mai usoara a fluidelor din organism.

Este foarte util pentru rani si arsuri, o suta de flori de tei trebuie sa fie acoperite cu apa calda, apoi se lasa lichidul in repaus timp de 3 ore, dupa care poate fi aplicat pe locul afectat. Acesta va calma inflamatia si va duce la vindecarea rapida a plagii. O cantitate mica de ceai de tei poate fi folosit impotriva diareei.

Este unul dintre cei mai utili copaci de acest fel. Teiul poate fi gasit peste tot si este la indemana pentru oricine. Atunci, de ce sa nu folosim tei in mod regulat? Stresul pe care le-am acumulat dupa o zi de lucru va fi rapid inlaturat cu un ceai de tei.

Sursa: rador.ro