Iata ce efect au supararile asupra starii tale de sanatate!

843

 

Cand cineva se supara se intampla adesea sa auzim spunandu-se “O sa mori de inima!”. Desi poate sa para o gluma, nu este deloc asa. Supararile au un efect negativ asupra starii tale de sanatate. Citeste in continuare pentru a afla ce se intampla atunci cand esti suparat.

Stiai ca supararile de zi cu zi iti pot afecta sanatatea? O zi cu probleme la serviciu, un cuvant urat spus de un prieten: toate aceste mici suparari nu iti strica doar starea de spirit, dar te pot imbolnavi.

Pot duce la aparitia sindromului metabolic

Potrivit unui studiu recent, supararile zilnice pot modifica nivelurile unor substante din creier legate de stres. Acestea, la randul lor, pot duce la cresterea proteinelor inflamatorii din de sange. Acest nivel ridicat este asociat cu boli de inima, accident vascular cerebral si sindrom metabolic.

Pot crea probleme cu imunitatea

De asemenea, supararile pot afecta sistemul imunitar. Iar un sistem imunitar scazut inseamna un risc mai mare de infectii in corp.  Asa ca esti mult mai predispus la o infectie respiratorie sau la un alt tip de infectie in corp. Persoanele care au imuniattea slabita au nevoie si de mai mult timp pentru vindecare in cazul in care se imbolnavesc.

Tristetea da dureri de cap

Chiar daca tristetea nu este ca depresia, ea afecteaza  toate functiile organismului, dor pentru un interval mult mai scurt de timp. Apar  dureri de cap, articulatii dureroase, muschi inflamati. De asemenea, la unele persoane supararile pot creste pofta de mancare, ceea ce inseamna ca au un risc mai mare de obezitate. Obezitatea poate favoriza aparitia unor afectiuni precum diabetul, hipertensiunea arteraila, dar si a altor afectiuni ale inimii.

In schimb, la alti oameni poate scadea considerabil apetitul. O alta problema care poate aparea din cauza supararilor sunt durerile de stomac.

O alta veste proasta pe care o au oamenii de stiinta este aceea ca o perioada lunga de suparari poate duce la cresterea nivelului de cortizol. Acest lucru este asociat cu cresterea nivelului de zahar din sange, cresterea tensiunii arteraile, dar si insomnii. Scaderea calitatii somnului atrage si alte probleme, de la stari de nervozitate pana la lipsa puterii de concentrare.

Cum alungi supararea

In mometele de supaare, potia sculta o melodie care te binedispune. De asemenea, sportul iti poate fi de mare ajutor, pentru ca ajuta la eliberarea energiilor negative.

Sursa: clicksanatate.ro