Iata ce efect au aceste tipuri de seminte germinate asupra organismului tau!

588

Din ce in ce mai multi oameni isi dau seama de beneficiile uimitoare pe care le ofera acest tip de hrana. Multi specialisti o considera a fi hrana viitorului, iar numeroasele studii stiintifice le confirma toate aceste beneficii fara egal.

Semintele germinate se transforma usor-usor in hrana viitorului. Nutritionistii fac studii peste studii pentru a demonstra calitatile germenilor si proprietatile acestora in tratarea diverselor afectiuni.

Iata 7 super medicamente obtinute din seminte germinate.

1. Germeni de grau

Sursa excelenta de proteine si vitamine, sunt utili pentru reglarea activitatii nervoase, calmeaza, maresc rapid vitalitatea, infrumuseteaza pielea, elimina disfunctiile sexuale, au efecte in afectiunile degenerative.

2. Germenii de naut

Sunt un excelent aliment pentru barbati, amplifica energia si vigoarea, iar cantitatea mare de proteine ii face sa fie foarte hranitori. Nautul germinat este bogat in calciu, potasiu, magneziu si vitamine.

3. Germenii de linte

Continutul crescut de vitamina C si fier ii recomanda in carentele acestor elemente; se utilizeaza cu succes in atrofii musculare, devitalizare, slabiciune.

4. Germenii de varza

Sunt o buna sursa de vitamine A, C, de iod si sulf. Sunt recomandati in afectiuni respiratorii, anemii, tulburari nervoase, afectiuni digestive, rahitism, tulburari de ciclu.

5. Germenii de lucerna

Reprezinta unul dintre cele mai hranitoare alimente, fiind o sursa excelenta de proteine de inalta calitate si de vitamine (A si C). Sunt indicati in perioada sarcinii, in carentele de calciu (au calciu asimilabil, nu ca cel din suplimente), in anemii si imbatranire.

6. Germenii de dovleac

Binecunoscutele seminte se transforma prin germinare in remedii concentrate pentru afectiunile hepatice, ale prostatei si renale. Contin in cantitati importante zinc, un element ce lipseste adesea din alimentatia moderna.

7. Germenii de floarea soarelui

Pe langa efectele terapeutice remarcate in cazurile de anorexie, ateroscleroza si afectiuni respiratorii, ei sunt foarte gustosi si nutritivi, fiind utilizati la majoritatea salatelor de cruditati si a preparatelor cu germeni.

Sursa: sfatulparintilor.ro