Iata cand bataile neregulate ale inimii ar trebui sa reprezinte un motiv de ingrijorare!

700

 

In cazul in care te confrunti in anumite momente cu palpitatii este foarte important sa stii ca acestea pot semnala unele probleme de sanatate, dar nu intotdeauna. Citeste in continuare pentru a afla cand bataile neregulate ale inimii ar trebui sa reprezinte un motiv de ingrijorare pentru tine.

Palpitatiile cardiace sunt mai frecvente la femei si in timp pot provoca probleme grave de sanatate. De aceea, un consult amanuntit este mai mult decat necesar.

Inima bate cu o frecventa intre 60 si 100 de batai pe minut. Orice anomalie in privinta batailor inimii poarta numele de aritmii si pot face ca inima sa bata mult prea incet, mult prea repede sau intr-un mod haotic.

Frecvente la femei

Palpitatiile sunt o preocupare extrem de frecvent in randul femeilor, in special a celor care au sub 40 de ani si a celor aflate la perimenopauza si menopauza. Ele sunt un simptom, nu un diagnostic.

Aritmiile severe vor provoca, de obicei, nu doar senzatia de batai neregulate ale inimii, ci si alte manifestari, precum ameteala sau lesin. Anumite palpitatii sunt cauzate de alte probleme de sanatate, cum sunt problemele cu glanda tiroida sau anemie, ambele foarte comune la femei.

Palpitatiile, provocate de medicamente

Cofeina si alcoolul, consumate in cantitati foarte mari, pot declansa palpitatii. Insa ele pot aparea si cand femeile se afla la menstruatie sau pot fi un efect secundar al unor medicamente comune, inclusiv cele pentru astm, precum si unele recomandate in raceala si gripa.

Investigatiile, necesare

Daca te confrunti cu palpitatii, mergi la medicul cardiolog. Un jurnal cu simptomele pe care le simti poate fi de mare ajutor. Noteaza-ti cand ai palpitatii: ce simti in acel moment, daca ai si ameteli, daca trebuie sa te opresti din ce faceai si cat timp dureaza.

Aceste informatii, impreuna cu un examen fizic, pot fi folosite pentru a determina ce investigatii, daca este cazul, sunt necesare. Daca ai si alte simptome, cum sunt transpiratia si pierderea in greutate, atunci probabil ar trebui sa-ti verifici tiroida.

Sursa: clickpentrufemei.ro