luni, mai 29, 2023

Guvernul a contestat la CCR legea conversiei creditelor in franci elvetieni!

Guvernul a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la proiectul de lege adoptat de Parlament care prevede conversia creditelor in franci elvetieni la cursul de la data acordarii.

Guvernul a contestat la Curtea Constitutionala, luni seara, proiectul de lege adoptat de Parlament referitor la conversia creditelor in franci elvetieni la cursul de la data acordarii, a confirmat, pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Executivului, Liviu Iolu.

Potrivit unor surse oficiale, Guvernul sustine elementele si cazurile sociale, dar legea in forma adoptata de Parlament depaseste sustinerea pe care Palatul Victoria o poate asuma.

Gorghiu: “Nu are motive sa pice la CCR”

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni ca legea privind conversia creditelor in franci elvetieni nu are motive ‘sa pice’ la Curtea Constitutionala a Romaniei. „Nu cunosc ratiunea acestei sesizari la CCR. (…) Atacul la CCR (…) poate avea si o conotatie pozitiva. S-ar fi amanat aplicarea legii prin atacurile bancilor la Curtea Constitutionala, deja au anuntat ca vor ataca, ca si in cazul legii darii in plata. (…) Am convingerea si cred ca acesta este cel mai important mesaj pe care il transmit in seara aceasta pentru cei afectati de conversia despre care vorbim – faptul ca legea nu are motive sa pice la Curtea Constitutionala. Nu este prima, nici ultima lege care este supusa acestui control de constitutionalitate. Faptul ca se face un control de constitutionalitate poate sa usureze parcursul ulterior al legii. Nu exista motive, in opinia mea, ca aceasta lege sa nu treaca de cenzura CCR”, a spus Gorghiu, la Realitatea Tv, intrebata cu privire la contestarea la CCR de catre Guvern a proiectului de lege referitor la conversia creditelor in franci elvetieni.

Ea a sustinut ca ar fi fost bine ca, inainte sa atace la CCR respectiva lege, Guvernul sa fi explicat motivele pentru care face sesizarea. „Probabil ca Guvernul o sa explice ca este o problema de adresabilitate catre partea sociala cu acest proiect, dar nu as vrea sa anticipez eu explicatiile cu care Guvernul va iesi. Era poate sanatos (…) ca, inainte de sesizare, sa comunice foarte clar de ce fac acest lucru, care sunt motivele, care este beneficiul acestei sesizari”, a aratat liderul PNL.

Ultimele stiri

Stiri